Site icon olovka.info

Sutra otvaranje izložbe djela iz fundusa Likovne kolonije Kožuhe

kožuhe

U Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje sutra, 13. februara, u 19 časova, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe djela iz fundusa Likovne kolonije Kožuhe.

Likovna kolonija „Kožuhe“ održava se već pet godina zaredom u istoimenom mjestu. Organizator Kolonije je Kulturno umjetničko društvo „Miloš Kupres“, a učesnici su akademski slikari i amateri, koji rade različitim tehnikama i po slobodnom izboru biraju motive. Motivi su ipak najčešće živopisni predjeli Trebave i ovog mjesta, ali i svi drugi za slikare inspirativni motivi, kao i karikature, keramoskulpture, te reljefi u papiru.

Dio ovog fundusa biće predstavljen građanima na uvid i uživanje, ali i kao svijetli primjer da umjetnička djela ne moraju nastajati i bitisati u sjajnim ateljeima, institucijama kulture, i u velikim gradovima, nego nastaju tamo gdje postoji velika želja i nadahnuće da ona nastanu i postoje.

Autori djela koja će biti izložena su: Drago Handanović, Lidija Šremzer, Savo Petković, Milomir Vasiljević, Zoran Gojković, Tihomir Gligorić, Branimir Prosenik, Ljubica Milaš Gavrić, Anja Rakić, Dragana Grašar, Saša Bogdan, Sara Bogdan, Goran Bijelić, Goran Gostić, Bojan Jokanović, Mišo Damjanović, Branislav Višt.

Foto: Centar za kulturu i obrazovanje Doboj

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version