Site icon olovka.info

U susret Đurđevdanskom festivalu 2021; Dobojke na Đurđevdanskom festivalu (II) – Sara Tešić

Povodom ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala, u drugom dijelu prisjećanja nastupa Dobojki na ovom festivalu u Banjaluci, prisjetićemo se Festivala održanog 2012, kada je pobijedila i osvojila gran pri festivala Dobojka Sara Tešić. Podsjetićemo vas i na neke od njenih kasnijih nastupa na mogobrojnim festivalima.

Sara Tešić iz Doboja, izvela je pjesmu “Mali čarobnjak”, autora Adnana Mušanovića, koja je proglašena za pobjedničku pjesmu 19-tog Đurđevdanskog festivala dječije pjesme, održanog u banjalučkoj sportskoj dvorani “Borik” 11. maja 2012. godine.

Tada šestogodišnjakinja, Sara Tešić je ujedno bila i najmlađa učesnica festivala. Osvojila je najviše glasova petočlanog stručnog žirija, a publiku u dvorani oduševila je svojim simpatičnim scenskim nastupom. Nakon proglašenja pobjedničke pjesme, ona je samouvjereno kazala da se nadala pobjedi, ne krijući oduševljenje što je njen “Mali čarobnjak” osvojio gran pri festivala.

Sara Tešić izvodi pobjedničku pjesmu “Mali čarobnjak”

Nisam imala nimalo tremu. Jedva sam čekala da počne”, kazala je vidno uzbuđena Sara. Zahvalila je Sara plesačicama i plesačima koji su upotpunili njen scenski nastup – “vila” Valerija Delić, “vilenjak” Vesna Šarkanović, “vila” Andrijana Novaković, “vilenjak” Ivana Marjanović, “vila” Ljubica Vidović i “vilenjak” Anja Lažetić. 

U dvoranu Borik je došlo preko 350 navijača da ju podrži, među kojima su bili drugari i vaspitačice iz njene  grupe obdaništa Majke Jugović u Doboju.

Proglašenje pobjednika na Đurđevdanskom festivalu 2012.

Uslijedilo je mnogo nagrada tokom njenih 15 godina…  Osim pobjede i gran prija sa Đurđevdanskog festivala, najdraža joj je nagrada sa festivala „Ta se pjesma ljubav zove“ održanog u Kikindi 2019, priznanje za 10 godina na muzičkoj sceni. Tada je bila dobitnica nagrade za prvo mjesto u srcu festivala, zajedno sa slavnim Minjom Subotom i Jocom Adamovim.

Sara Tešić je učestvovala na Đurđevdanskom festivalu i 2014, kada je izvela pjesmu “Danas učim vasionu”.

Inače za Saru je komponovano ukupno 12 kompozicija, a od svih njih, kako sama kaže, najdraža joj je pjesma “Otvaram oči” koje izvodi sa horom “Čuperak”.

Sara Tešić izvodi “Otvaram oči” sa horom “Čuperak”

Sara danas ima 15 godina,  prošle godine se preselila u Švedsku, gdje se, osim pjevanja, bavi manekenstvom i gimnastikom.

Što se tiče Đurđevdanskog festivala ove godine, pored svih poteškoća izazvanih pandemijom i koronavirusom, festivalski tim bio je uporan i dosljedan da se Festival održi, a da niko ne bude izložen riziku. Upravo zbog toga, ovogodišnji Đurđevdanski festival biće održan u “onlajn” formatu i to u petak, 14. maja od 20 časova, gdje će se svi učesnici uživo, putem posebne internet platforme uključiti u televizijski prenos i predstaviti se gledaocima.

U sljedećem, trećem dijelu, istim povodom prisjetićemo se učešća Nikoline Lazić, treće Dobojke koja je izvela pobjedničku pjesmu na ovom festivalu 2019. godine.

Nikolina Lazić će ove godine biti član stručnog festivalskog žirija koji će birati ovogodišnjeg pobjednika Đurđevdanskog festivala.

Exit mobile version