Site icon olovka.info

U susret Đurđevdanskom festivalu 2021; Dobojke na Đurđevdanskom festivalu (I) – Vana Raljić

vana raljić

Uz banjalučki Đurđevdanski festival odrastaju generacije već punih 28 godina i to je najpoznatiji festival dječije pjesme u regionu. Prošle godine, zbog epidemije virusa korona, festival nije održan.

Ove godine, i pored svih poteškoća izazvanih virusom, festivalski tim bio je uporan i dosljedan da se Festival održi a da niko ne bude izložen riziku. Upravo zbog toga, ovogodišnji Đurđevdanski festival biće održan u “onlajn” formatu i to u petak, 14. maja od 20 časova, gdje će se svi učesnici uživo, putem posebne internet platforme uključiti u televizijski prenos i gledaocima predstaviti.

KALORIKO dijetetski suplement namijenjen REGULISANJU TJELESNE TEŽINE

Kakav god bio način održavanja Festivala ove godine, lijep je to povod da se prisjetimo uspješnog nastupa Dobojke Vane Raljić na Đurđevdanskom festivalu 2011. Tada desetogodišnja Vana, osvojila je Gran pri ovog festivala za pjesmu “Najveće blago” koju je izvela zajedno sa još troje učesnika – Davidom Bojićem i Lazarom Ilićem iz Banjaluke, te Sarom Sovilj iz Trna.

Vana Raljić (druga zdesna) sa ostalim izvođačina pobjedničke pjesme Najveće blago na Đurđevdanskom festivalu 2011.

“Mislili smo da je nemoguće da pobijedimo, jer je bilo puno izvođača i lijepih pjesama. Oduševljeni smo i presrećni prvim mjestom”, izjavila je tada vidno uzbuđena desetogodišnja Vana Raljić nakon proglašenja pobjednika, kojoj je “Đurđevdanski festival” bio prvi javni nastup.

Najveće blago – pobjednička pjesma Đurđevdanskog festivala 2011.

KAKO JE VANA RALJIĆ TADA PREDSTAVLJENA NA ZVANIČNOJ VEB STRANICI FESTIVALA

Vana Raljić ima 10 godina. Odličan je učenik je četvrtog razreda Osnovne škole Vuk Stefanović Karadžić i prvog razreda Muzičke škole u Doboju, odsjek violina. U slobodno vrijeme voli da čita knjige i da se druži sa prijateljicama. Tri godine je pohađala školu modernog plesa, a omiljena igra joj je vožnja rolerima. Đurđevdanski festival će biti njen prvi javni nastup.
Za pobjedničku pjesmu Đurđevdanskog festivala te 2011, u produkciji RTRS, simljen je i muzički spot…

Dobojka Vana Raljić, poslije tog uspjeha, pobijedila i na “Raspjevanim majskim svečanostima” u Derventi 2013. godine, a potkraj te godine, učestvovala je i na novogodišnjen koncertu na otvorenom u Doboju, koju je organizovala dobojska Gradska uprava.

Vana je danas aktivna članica Srpskog crkvenog pjevačkog društva “Bogoljublje” iz Doboja.

Vana Raljić kao članica hora Srpskog crkvenog pjevačkog društva “Bogoljublje” Doboj.

Trenutno Vana živi u Ljubljani gdje je student tamošnjeg Fakulteta društvenih nauka.

U sljedećem tekstu sa istim povodom, prisjetićemo se učešća Nikoline Lazić, druge Dobojke koja je izvela pobjedničku pjesmu na ovom festivalu 2019. godine. Nikolina Lazić će ove godine biti član stručnog festivalskog žirija koji će birati ovogodišnjeg pobjednika Đurđevdanskog festivala.

Exit mobile version