Site icon olovka.info

Tripl dabl, koš za pobjedu, Jokićeva metla za Lejkerse

denver lejkersi 4

Denver Nagetsi obezbijedili su plasman u veliko NBA finale, pošto su i u četvrtoj utakmici finala Zapada pobijedili Los Anđeles Lejkerse 113:111 i tako riješili seriju maksimalnim rezultatom 4:0.

Stvarno je najbolji! Nikola Jokić em što je predvodio Denver u svim parametrima, em što je ostvario treći tripl dabl u finalu konferencije, a osmi ukupno u ovogodišnjem plej-ofu. Pa na kraju je i postigao taj koš za pobjedu 51 sekund do kraja. I nije pretjerivanje reći da je uzeo metlu, ometlao jednu od dvije najtrofejnije franšize i odveo Denver u istorijsko veliko finale. Sa tripl dablom prosjekom u finalu Zapada?!

Lejkersi su bili najbliže pobjedi u ovoj seriji u četvrtoj utakmici. Konstantno su vodili do polovine treće četvrtine, a maksimalno na samom početku iste – +15 (75:60). A onda je uslijedila serija Denvera 23-6 za preokret i vođstvo 83:81. A do kraja deonice razlika se popela i na +7 – 94:87. Djelovalo je da je tada sve riješeno, ali Lejkersi su pokazali da ne odustaju baš tako lako.

Nisu dozvolili Nagetsima da prelome i minut 13 sekundi do kraja Entoni Dejvis sa oba slobodna bacanja donosi rezultatski egal – 111:111. A onda na scenu stupa Jokić. Uzima stvari u svoje ruke i pogađa 51 sekund do kraja za vođstvo 113:111. Do kraja, u ovoj utakmici sjajni Lebron Džejms, imao je dvije šanse za koš i produžetak. Prvi put je promašio, a drugi, u posljednjem sekundu, izblokirao je Eron Gordon i veliko slavlje tima iz Kolorada moglo je početi.

Pored koša za pobjedu Nikola Jokić je zabilježio 30 poena (11/24 iz igre, 3/6 za tri poena), 14 skokova i 13 asistencija. Džamal Marej ga je pratio sa 25 poena, bez pogođene trojke iz četiri pokušaja, dok je tihi heroj Gordon, pored one blokade pridodao i 22 poena. Na drugoj strani Lebron Džejms je odigrao maestralno sa 40 poena, 10 skokova i devet asistencija, ali nije bilo dovoljno. Entoni Dejvis je meč završio sa 21 poenom i 14 skokova, dok je Rivs dodao 17 poena.

U velikom finalu Denver će imati prednost domaćeg terena i čeka Majami ili Boston. I tamo prijeti metla, pošto Majami vodi 3:0.

/SportKlub/

Exit mobile version