Site icon olovka.info

Sutra počinje ITF turnir “Doboj Open 2022”, pobjednik dobija 15 ATP bodova (FOTO)

U Doboju sutra počinje glavni dio teniskog ITF turnira “Doboj Open 2022”, čiji je nagradni fond 15.000 dolara.

Supervizor turnira Vladimir Erg rekao je da je prvi nosilac ovogodišnjeg 15. po redu turnira Mađar Gergelj Madaraš.

“Ovakvi turniri pomažu mladim igračima koji su oko četristotog ili tristotog mjesta na ATP rang listi da krenu ka višim profesionalnim turnira”, rekao je Erg novinarima u Doboju.

Vladimir Erg, supervizor turnira

On je kao novost najavio da će pobjednik turnira dobiti 15 ATP bodova.

Direktor turnira Dragan Dragičević rekao je da sutra počinje glavni dio turnira na kome učestvuje 32 igrača, a da je u kvalifikacijama bilo 44 takmičara iz 25 zemalja skoro sa svih kontinenata.

Dragan Dragičević, direktor turnira

Predsjednik Skupštine Teniskog kluba Doboj Miodrag Marković kaže da je finansijska konstrukcija turnira zatvorena zahvaljujući podršci Gradske uprave Doboj i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Miodrag Marković, predsjednik Skupštine Teniskog kluba “Doboj”

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Mario Đuran rekao je da ovakvi turniri omogućavaju mladim igračima da osvoje prve ATP bodove i izađu na evropsku i svjetsku scenu.

On kaže da su igrači iz Doboja Andrej Nedić i Marko Maksimović dali dodatnu notu tenisu Srpske.

“Vjerujem da kada Maksimović završi akademiju koju Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske finansira sa Teniskim savezom Republike Srpske, da će sigurno imati vremena da se posveti izgradnji i nekih novih tenisera ovdje”, rekao je Đuran.

Mario Đuran, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske

On je pojasnio da Maksimović svoj profesionalni angažman nastavlja u sklopu akademije koju organizuje Teniski savez Srbije.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić kaže da ovaj turnir ima svijetlu budućnost i najavio nastavak podrške njegovim organizovanju s obzirom na značaj koji od njega imaju Grad Doboj i Republika Srpska.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Teniser iz Doboja Marko Maksimović zahvalio je dosadašnjem treneru Denisu Spahiću za postignute uspjehe u prethodnom periodu, a teniskim savezima Republike Srpske i BiH na pruženoj pomoći.

Marko Maksimović, teniser

Teniser iz Doboja Andrej Nedić je zahvalio teniskim savezima Republike Srpske i BiH, kao i Teniskim klubu Doboj gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću koji mu omogućavaju da igraju glavne turnire.

Andrej Nedić, teniser

Svečano otvaranje 15. turnira predviđeno je u 18:00 časova.

Dobojski ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a u Doboju je, osim rukometnog turnira TV šampiona, jedna od najznačajnijih manifestacija u toku godine.

Generalni sponzor turnira je Grad Doboj, a zlatni pokrovitelj Vlada Republike Srpske.

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja, rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version