Site icon olovka.info

SAVO MIHAJLOVIĆ, FK Željezničar Doboj: Istinski sportisti su uvijek bili posebni i dobri ljudi!

savo mihajlović fk željezničar doboj

Ovih dana je veoma živo u dobojskom Želji! Klub dovodi pojačanja za seniorski tim, a omladinske selekcije su krenule sa pripremama za predstojeću sezonu.

U vezi rada Željinog omladinskog pogona i škole fudbala, razgovarali smo sa Savom Mihajlovićem, predsjednikom Fudbalskog kluba Željezničar Doboj.

Omladinski pogon Vašeg kluba je krenuo sa pripremama za predstojeću sezonu. Koje selekcije će se takmičiti u sezoni 2021/22 i koje su to lige u kojim će vaši omladinci uzeti učešće u takmičenju?
Stručni štab FK Željezničar Doboj

U novoj sezoni koja slijedi, naše selekcije će se takmičiti kao i do sada u Omladinskoj kvalitetnoj ligi FSRS. Učešće u ligi će uzeti pioniri (2007/08), predpioniri (2009/10) i pjetlići (2011/12 godište).
OKL FSRS živi godinama i ja za ovu ligu imam samo riječi hvale. Bez obzira na daljinu putovanja, OKL FSRS je odlična za sve mlade igrače, nebitno koju boju dresa nose i za koji klub igraju.
Što se tiče naše kadetske selekcije (2005/06), sa njima ćemo od ove sezone igrati u Omladinskoj ligi GFS Doboj.

Možete li istaći neku od vaših omladinskih selekcija od koje očekujete dobar uspjeh u toku lige?

Ne bih da izdvajam bilo koju selekciju. Prije svega od naših momaka očekujemo dobro ponašanje na terenu.
Imaće priliku da pokažu svoj kvalitet i zašto nastupaju u omladinskim selekcijama našeg kluba.

Vaš klub ima veoma dobre uslove za rad mlađih fudbalera. Rezultati su solidni ali što je najvažnije, postoji dugogodišnji kontuitet u radu i Željo je iznjedrio mnogo dobrih igrača. Možete li nam nešto reći o tome?

Fudbalski klub Željezničar Doboj je uvijek imao kvalitetne igrače, bez obzira ko u njemu radio…počevši od trenera Zvonke Lukića, Slobodana Vasiljevića i drugih koji su u poslijeratnom periodu izveli mnogo dobrih igrača kroz omladinske selekcije našeg kluba. Tako je i sada, radi se mnogo na tome. Željo je uvijek bio rasadnik fudbalskih talenata.

🎙️Pored omladinskog pogona, veoma je aktivna Škola fudbala FK Željezničar Doboj. Škola ima iskusne trenere i okuplja zavidan broj djece. Vaši mališani ostvaruju veoma dobre rezultate na dječjim fudbalskim turnirima i zaista to sve dobro izgleda. Možete li kao klub izdržati u provođenju mnogobrojnih aktivnosti, a poznato je da to sve mnogo košta?

Iskreno da kažem..i sami se nekad iznenadimo prilično velikim brojnim stanjem u našoj školi fudbala. Prije svega mislim da roditelji u nama vide odlične pedagoge i ljude koji su ovdje iz ljubavi prema sportu.
Odvajati toliko vremena u radu sa mladim dječacima, mogu samo istinski zaljubljenici u sport i ljudi koji su cijeli svoj život posvetili sportu i radu sa mladim naraštajima.

Hvala Vam što ste odvojili vrijeme za naš razgovor. Želimo Vam da i dalje nastavite uspješno predvoditi klub za koji ste mnogo vezani. Očigledno je da Željo ima posebno mjesto u Vašem životu i da na radost mnogih Dobojlija, održavate dugogodišnju klupsku tradiciju. Srećno!

Davne 1995. godine, prvi put sam kročio na stadion FK Željezničar Doboj i od tada sam prošao mnogo toga kao fudbaler, trener, sada i predsjednik kluba.
Željo je dio mene i moje porodice. Mi koji smo godinama u klubu, doživljavamo ga kao  svoju drugu kuću, kao nešto što je vrijedno čuvanja i mogu da kažem da smo mi trenutno pravi vojnici našeg kluba. Borimo se i radimo nekim svojim načinom. Sami znate da je danas teško boriti se za život, a posebno za sport.
Bez obzira na sve poteškoće, uvijek nađemo rješenje problema i kako da ih zajedno prebrodimo te da nastavimo dalje raditi.
U sportu svi zajedno moramo uložiti trud da što više djece odvojimo od ulice, interneta i raznih poroka. Nije bitno da li će se baviti fudbalom, rukometom, odbojkom, košarkom, tenisom ili bilo kojim drugim sportom, bitno je da zdravo odrastaju.
Sport ne poznaje granice i zato mogu da kažem da su istinski sportisti uvijek bili posebni i dobri ljudi.
Želimo vam svako dobro u radu, a rukovodstvo FK Željezničar Doboj uvijek vam stoji na raspolaganju za saradnju.

(sportimladi.blogspot.com)

Exit mobile version