Site icon olovka.info

Sama sam organizovala rođendansku zabavu by Ines Erceg

rođendanska zabava

Gorgeous trendy young woman in party outfit celebrating birthday. Party mood, balloons, flying confetti, cocktail and dancing concept on pastel pink background.

Svi mi manje ili više volimo rođendanske zabave. Žene su naročito poznate po tome, ili samo ja imam takav utisak, da volimo i da slavimo i da organizujemo razne zabave, a pogotovo one rođendanske. Ovako sam ja prošle godine organizovala svoju zabavu za 10 ljudi.

Ideja je bila da sve bude u nekom nježnom tonu, ali sa puno šljokica, kao iz američkih filmova. Ne mogu si pomoći. Zamišljala sam ja tu one sjajne zavjese i razna čuda. Kada se datum primakao shvatila sam da neću moći sve to da nabavim, a i da bi bilo pretjerano. Krenimo nekim redom.

Dekoracija

Za ukrašavanje prostorije sam upotrebila providne balone sa konfetima, a na sredinu sam stavila srebrne balone – brojeve. Svijećice u obliku broja su izostale, jer bilo bi to stvarno previše brojeva i raznih ukrasa. Na sredinu stola sam stavila vaznu sa svojim omiljenim cvijećem i to je otprilike to. Možda malo „đikasto“ kako mi to volimo reći, ali poenta je da kroz šarenilo iskažemo radost.

Hrana (i piće)

Po pitanju hrane se nisam mnogo zamarala. Otišla sam u obližnji market i naručila da mi oni slože platu. Sada nisam sigurna koliko se to isplati jer sve nekako brzo „plane“. Možda je bolja varijanta da platu složimo sami kod kuće.

Što se pića tiče, gledala sam da bude za svakog po nešto. Svi mi dobro poznajemo svoje goste tako da ne bi trebao biti problem da izaberemo odgovarajuća pića za ovu priliku.

Torta

Svake godine mi mama kaže „kupi tortu u marketu“, a ja joj odgovorim „ta je sami margarin“. Donekle sam u pravu, ali ima i do onoga da sam naučila da ako ja ne napravim, to nije to. Biće da sam tu osobinu nasledila od mame. Uglavnom, tortu nije teško napraviti, pa sam ovog puta pravila „pijesak tortu“. Estetski momenti su možda bili u minusu, ali ukus je bio dobar, mada ni estetika nije bila toliko kritična kada bolje razmislim. Ako prvi put u životu pravite tortu, tražite što jednostavniju.

Muzika

Muziku možete puštati na razne načine. Moja varijanta je bila ta da sam napravila plej listu pjesama i puštala ih sa telefona na zvučnik. Ako neko svira gitaru, još bolje. Ja imam „dvije lijeve ruke“ pa je muzika sa zvučnika sasvim ok.

Organizacija, vrijeme

Bilo bi dobro da gledamo da svi gosti budu tu u isto vrijeme iz više opravdanih razloga. Niko ne voli da iznosi istu hranu i piće 50 puta, a i nekako se više osjeća duh zajedništva kada su svi tu u isto vrijeme. To ne znači da treba da se ljutimo na goste koji kasne iz opravdanih razloga. Ako zabavu organizujete u ljetnim danima, najbolje je da sve počne oko 18 časova, kada sunce lagano počinje da zalazi. U suprotnom ćete napraviti „pakao „

To je manje više sve što sam imala da kažem o ovom poduhvatu. Vi ćete svakako biti kreativni i svemu dati svoj lični pečat. Ne očekujte da će sve biti savršeno, ali uz dobru organizaciju može biti skoro pa identično vašoj viziji „iz glave“, ako ne i bolje.

Popijte hladnu limunadu, a ja odoh da mjerkam dekoracije po prodavnicama, datum je blizu.

Ines Erceg, olovka.info

Exit mobile version