Site icon olovka.info

NIJE MOGLO TEŽE ZA IGOKEU Vujošević na klupi, nekoliko poznatih igrača na parketu

igokea fiba kvalifikacije

Košarkaši Igokee su dobili najtežeg rivala u prvom kolu kvalifikacija za FIBA ligu šampiona.

Aleksandrovčani će na megdan rumunskoj ekipi Kluž koju sa klupe vodi proslavljeni trener Duško Vujošević. Rumunska ekipa je prošle sezone došla do ¼ finala FIBA Evropa kupa, gdje je zaustavljena od njemačkog Bajrojta. U prvenstvu Rumunije su u trenutku prekida bili na prvoj poziciji zajedno sa ekipom Oradea. Prvi meč je 15. septembra u Laktašima, a revanš tri dana kasnije.

Klub je izuzetno finansijski stabilan i željan novog napretka u narednoj sezoni, gdje planiraju napad na titulu. Oni su već doveli nekoliko pojačanja a ljubiteljima košarke u regiona svakako je najpoznatiji bivši centar Cedevite i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Andrija Stipanović. U ekipi je već ostao i Karlo Žganec koji je takođe bio član Cedevite.

Rumuni su već doveli nekoliko pojačanja. Tako su novi članovi ovog timapored Stipanovića postali i reprezentativac Kube bek Karel Guzman, zatim Kanađanin Džastin Edvards, te reprezentativac Venecuele Gregori Vargas. UZ to ekipa je zadržala glavninu ekipe i sigurno je da će biti itekako nezgodan protivnik.

Kluž je osnovan 1947 godine. Ekipa ima pet titula šampiona, a prošle sezone je osvojila i Kup Rumunije, što im je takođe peti put u istoriji.

U slučaju da prođe kvalifikacije Igokea će imati izuzetno tešku grupu.

Grupa

  1. Hapoel
  2. Ostende
  3. Turk Telekom
  4. Burgos
  5. Brindizi
  6. Limož
  7. Darušafaka
  8. Pobjednik kvalifikacija

Darko dragičević, srpskainfo.com

Exit mobile version