Site icon olovka.info

RFL RS CENTAR: Proljećna rapsodija mlađanih fudbalera dobojskog Željezničara nastavljena tutnjavom kroz Petrovo FOTO

U okviru 27. kola Regionalne fudbalske lige Republike Srpske – Centar, najmlađa ekipa lige – dobojski FK Željezničar, savladao je u Petrovu ubjedljivo ekipu FK Ozren rezultatom 3:0 (0:0).

Utakmica je odigrana tokom nedjeljnog sunčanog predvečerja, na odlično pripremljenom terenu stadiona u Petrovu. Prikazana je zaista dopadljiva igra sa dosta prilika i super korektan odnos igrača obiju ekipa. Domaći klub FK Ozren taj dan se zaista ponašao domaćinski, ali su bodove odnijeli gosti.

Tokom prvog poluvremena nije bilo golova, ali je bilo nekoliko dobrih prilika na obje strane, nešto više su ih imale Dobojlije, ali je i Ozren imao dvije dobre šanse koje nisu iskoristili.

U drugo poluvrijeme Dobojlije su krenule mnogo odlučnije, a bilo je očigledno da su fizički mnogo spremniji od domaćih fudbalera. Uostalom, u ekipi Željezničara od 15 fudbalera koji su bili u protokolu, čak njih deset su igrači do 21 godine, a čak petorica su igrači 16-godišnjaci rođeni 2006. godine, igrači kadetske selekcije Željezničara.

Ta dominacija i odlučna igra dala je i konkretan rezultat. Prvo Zoran Bešlagić pogađa mrežu Ozrena u 47. minuti za 1:0, a 5 minuta poslije isti igrač odličnim solo prodorom sa lijeve strane pogađa suprotan ugao gola Ozrena za 2:0. Time je Bešlagić stigao do 10 postignutih golova od kako je pojačao dobojsku ekipu u polusezoni.

Kako je vrijeme odmicalo, Željezničar je bio sve dominatniji, imali su nekoliko prilika, a onda u 76. minuti šesnaestogodišnji Matija Drljić odlično prodire sa desne strane, a odbrambeni igrači Ozrena ga ruše na ivici šesnaesterca. Sudija svira prekršaj, a slobodan udarac odlično izvodi ljevonogi Jovica Lazić. Šutira u bliži ugao i postavlja konačan rezultat 3:0 za dobojski Željezničar.

Sa ova 3 boda iz Petrova, dobojski Željezničar je na tri kola prije kraja plasiran na 8. mjesto sa 37 bodova ukupno, u sljedećem kolu su slobodni, a onda ih očekuje utakmica u Doboju protiv Hajduka iz Batkuše, i gostovanje u obližnjem Pridjelu u posljednjem kolu za kraj sezone. Sezone u kojoj je uprava FK Željezničar, uz podršku Gradske uprave Doboja, pokazala da radi apsolutno ispravno jer se uglavnom fokusira na rad svoje omladinske škole fudbala, seniorsku ekipu praktično puni svojim mladim igračima, što pokazuje sjajne rezultate.

Uz eventualna dodatna ulaganja u infrastrukturu stadiona FK Željezničar u Doboju i ovakav smjer rada u klubu sa fokusom na sopstvene mlade igrače, ova ekipa zaista ima odlične izglede za velike uspjehe narednih sezona.

Inače, FK Željezničar je, ako se gleda samo proljećna sezona, u grupi 3 najuspješnija kluba lige koji se osvojili po 22 boda u Ligi.

Trrenutna tabela proljećnog dijela RFL RS Centar /Foto: SportDC, screenshot/

SASTAVI:

FK Ozren Petrovo: Goran Lazarević (G), Marko Tomić, Zoran Petrović (K), Mladen Nikić, Dražen Gostić, Vedran Stefanović, Zoran Tripunović, Luka Nedić, Nebojša Pupavac, Radan Rakanović, Nenad Popović. REZERVE: Mihajlo Nikolić (G), Obren Mišanović, Njegoš Dujković, Igor Majstorović, Nenad Lazić.

FK Željezničar Doboj: Dejan Lazić (G), Radovan Blagojević, Saša Ilić, Igor Cvijanović (K), Srđan Đukić, Jovica Lazić, Dalibor Josić, Nikola Mitrić, Zoran Bešlagić, Miloš Todorović, Matija Drljić. REZERVE: Nenad Jovanović (G), Nikola Matičić, Mihajlo Lazović, Jovan Dujković.

Exit mobile version