Site icon olovka.info

Teniser Andrej Nedić sportski ambasador Doboja

Dragan Dragičević sekretar Teniskog kluba Doboj

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić organizovao je danas prijem za tenisera iz ovog grada Andreja Nedića, pobjednika ITF fjučersa u Prijedoru, za kojeg je istakao da je sportski ambasador Doboja i da njegovi uspjesi ispisuju istoriju ove lokalne zajednice, Republike Srpske i BiH.

Jerinić je rekao novinarima da je ponosan na uspjehe Nedića, ali i dobojskog Teniskog kluba čiji članovi žive za ovaj sport.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je najavio da će Gradska uprava nastaviti da podržava njihov rad i u tom pravcu pozvao i širu zajednicu da se uključe i raduju njihovim uspjesima.

Član Teniskog kluba Doboj Andrej Nedić /18/ je jučerašnjom pobjedom u Prijedoru osvojio 15 ATP bodova i sa ukupno 21 ATP bodom ušao je unutar top 900 mjesta.

Nedić je rekao da je do pobjede došao kroz kvalifikacione mečeve i da već danas putuje na turnir u Brčko.

Andrej Nedić, teniser

Sekretar Teniskog kluba Doboj Dragan Dragičević za Nedića kaže da, zajedno sa Lukom Đurđevićem i Markom Maksimovićem, ispisuje istoriju ovog kluba koji je osnovan prije 45 godina.

“Naši su snovi ispunjeni i sada već sanjamo nove”, istakao je Dragičević i naveo da je klub u protekloj deceniji organizovao više od 30 međunarodnih turnira, a njegovi članovi osvojili su preko 50 međunarodnih turnira, uz 31 tenis evropsku titulu, devet ITF juniors titula, a zahvaljujući Nediću i prvi ITF fjučers.

Dragan Dragičević, sekretar Teniskog kluba Doboj

On je istakao da Teniski klub Doboj sam privređuje, uz podršku Gradske uprave, s obzirom na to da nema sponzore.

Član Teniskog kluba “Doboj” Andrej Nedić osvojio je juče svoj prvi profesionalni turnir u seniorskoj konkurenciji, pošto je u finalu ITF fjučersa u Prijedoru pobijedio Ukrajinca Vječeslava Bjeljinskog sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:1.

Nedićeva uspjeh je značajan i za Teniski savez Republike Srpske jer je dobio igrača koji će biti plasiran oko 900. mjesta. 

Foto: rtvdoboj.org

/SRNA/

Exit mobile version