Site icon olovka.info

PU DOBOJ: Preventivne aktivnosti policijskih službenika u okviru kampanje „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ (FOTO)

doboj djeca u saobraćaju

U okviru kampanje „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijskih stanica Doboj 1 i Teslić su za učenike nižih razreda iz više osnovnih škola sa svojih područja održali predavanja na temu „Bezbjedno i pravilno učešće u saobraćaju“ i istima prezentovali materijalo-tehnička sredstva koja koriste u redovnom radu.

Tokom ove sedmice u službenim prostorijama Policijske stanice Doboj 1, pripadnici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj su prisutne učenike upoznali i sa opremom koju koriste prilikom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da budu krajnje oprezni i strpljivi u saobraćaju naročito kada se kreću kolovozom u blizini školskih objekata.

Apelujemo i na roditelje da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti usljed nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Policijski službenici naše Uprave će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom navedenih aktivnosti s ciljem zaštite najmađih učesnika u saobraćaju, te podizanju svijesti o potrebi opreznog i pravilnog učešća u saobraćaju.

/Policijska uprava Doboj/

Exit mobile version