Site icon olovka.info

Francuska sa +41 protiv Poljske u finale Eurobasketa VIDEO

Košarkaši Francuske

Košarkaši Francuske plasirali su se u finale Evropskog prvenstva nakon što su danas u Berlinu u prvom polufinalu pobijedili selekciju Poljske rezultatom 95:54.

Obje selekcije igrale su očajno u napadu na početku susreta pa je u prvoj četvrtini palo svega 24 poena. Francuzi su najveću prednost imali od sedam poena (13:6).

I do odlaska na odmor Francuzi su igrali fantastično u odbrani pa je prednost samo rasla i na poluvremenu je iznosila čak 16 poena (34:18).

Neprepoznatljivi Poljaci nisu imali rješenja za francuske napade ni u drugom poluvremenu i već u trećoj četvrtini bilo je poznato ime finaliste.

U jednom trenutku bilo je čak 29 poena razlike za Francuze koji su i do kraja utakmice igrali maksimalno ozbiljno pa su Poljaci na kraju doživjeli težak poraz.

Najbolji kod Francuske bio je Gersšon Jabusele s 22 poena, dok su Evan Furnie i Eli Okobo imali po 10. A.J. Sloter je postigao devet poena za Poljsku.

Francuska će u finalu Evropskog prvenstva igrati protiv pobjednika duela između domaćina Njemačke i Španije. Ova utakmica se igra večeras u 20:30 sati.

Košarkaši Francuske razbili Poljake za finale Eurobasketa
Exit mobile version