Site icon olovka.info

Prodaja PlayStation 5 konzole počinje 20. novembra 2020!? Cijena 500 dolara… (TRAILER+FOTO)

Iako je sve još uvijek u domenu spekulacija jer iz Sonija nije ništa konkretno objavljeno, kad počne zvanična prodaja Playstation 5, pominju se moguće realne cijene obje PlayStation 5 konzole (sa i bez HDD-a). Takođe, pominje se i zvanični početak prodaje, neposredno prije Crnog petka 20. novembra 2020. Ovog datuma, naravno, počinje prodaja PlayStation 5 za Sjevernu Ameriku i Kanadu, kao i još neke velike zemlje širom svijeta. Vidjećemo da li će aktuelna pandemija korona virusa uticati na zvanični početak prodaje PS5.

Sigurno je da će fizički PlayStation 5 konzola biti mnogo veća i tehnološki mnogo naprednija (SSD diskovi i ostalo) u odnosu na postojeće konzole, ali i da će jedna verzija PlayStation 5 konzole biti jeftinija od druge.

Prodaja PlayStation 5Nova konzola PlayStation 5 će biti mnogo veća od svih dosadašnjih konzola

Naravno, verzija namijenjena samo digitalnim igrama, bez čvrstog diska će biti jeftinija za stotinjak dolara od verzije sa HDD-om.

Dvije verzije konzole, sa i bez HDD

Portal TweakTown tvrdi da je od pouzdanog izvora iz industrije igara dobio informaciju da će cijena PlayStation 5 sa Blu-Ray diskom biti 499 dolara, dok će cijena PlayStation 5 konzole bez diska (PlayStation 5 Digital) biti 399 dolara. Za evropsko tržište samo kovnvertujte dolarske iznose u evre i imate cijenu i za Evropsku uniju, odnosno za evropski kontinent.

Nažalost, ako su ove cijene i tačne, nemora značiti da će se za iste sume novca nova konzola PS 5 moći kupiti u Bosni i Hercegovini, Srbiji… Odnosno, ta cijena može biti samo viša od cijene po kojoj će konzola PlayStation 5 biti prodavana u SAD, Kanadi i drugim zemljama – velikim tržištima.

Konzola Playstation 5 i dodatna oprema koju je kompanija Sony pripremila

Prethodno objavljene cijene, koje su pomenute putem Amazon France kompanije nisu bile tačne, a to su zvanično potvrdili i Sony i Amazon France, koji se ogradio od tih nagađanja. Ako su ove, nove cijene tačne, onda je Sony, ipak uspeo održati lanac snabdijevanja netaknutim, a da troškove proizvodnje drži pod kontrolom. Nažalost, Sony predstavnici su zato rekli da će igre za PlayStation 5 biti gotovo izvjesno više, nego cijene igara za PlayStation 4, što su mnogi igrači doživeli kao loš signal.

Svim fanovima Sonijevih konzola preostaje samo da čekaju kraj ove godine u nadi da će se PlayStation 5 nedugo zatim pojaviti i na ovdašnjim tržištima.

Konzola Playstation 5 Hardware Reveal Trailer
PlayStation 5 – trailer 2
https://youtu.be/Cj6AUuRs1A4
PlayStation 5 – Igra bez limita
Exit mobile version