Site icon olovka.info

Napitak koji smanjuje nadutost i ubrzava metabolizam

cimet nadutost

​Tražite potpuno prirodan način koji će vam pomoći da izgubite nekoliko dosadnih kilograma viška, riješite se toksina i poboljšate opšte stanje organizma? Onda je pravi trenutak da počnete da pijete vodu sa cimetom.

Voda sa cimetom se dugo preporučuje kao sredstvo za mršavljenje, a nedavna istraživanja su pokazala da u toj tvrdnji ima istine.

Naime, u jednoj studiji otkriveno je da cimet povećava termogenezu (proizvodnju toplote u tijelu) do 20%, što pomaže u sagorijevanju suvišnih kalorija.

Takođe je poznato da cimet smanjuje apetit i želju za hranom i pomaže u kontroli nezdravog unosa hrane.

Pored toga, voda sa cimetom može pomoći u poboljšanju varenja, jer stimuliše proizvodnju pljuvačke i digestivnih enzima.

Cimet takođe pomaže u razgradnji masne hrane, tako da se ona lakše vari. Pijenje vode sa cimetom prije obroka može pomoći u smanjenju nadimanja i gasova, kao i simptoma kao što su mučnina i gorušica.

Pored toga, cimet je prirodni antiseptik koji može uništiti štetne bakterije u crijevima. Ovo može pomoći u održavanju zdravlja i pravilnog funkcionisanja digestivnog sistema.

Redovnim konzumiranjem ovog napitka ubrzaćete metabolizam i smanjiti apetit, što je želja većine ljudi, zar ne? Osim toga, cimet pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, što može spriječiti žudnju i napade gladi.

Ono što je najbolje u vezi sa ovim napitkom jeste to što se on jako lako priprema, i to samo od dva sastojka – štapića cimeta i tople vode. Recept pogledajte u nastavku.

Sastojci

– 500 ml vode

– jedan štapić cimeta ili tri prstohvata cimeta u prahu

Priprema

Stavite vodu da provri, pa sklonite sa vatre i dodajte štapić cimeta ili cimet u prahu i prekrijte prozirnom folijom, pa ostavite da odstoji najmanje dva sata.

Po želji dodajte med ili limun i konzumirajte nekoliko puta u toku dana.

Najbolje vrijeme za konzumiranje ovog napitka

Ukoliko želite da smršate, najbolje vrijeme za pijenje vode sa cimetom jeste ujutro, prije doručka, jer je tada vaše tijelo najspremnije da sagorijeva masti i gubi težinu. Pijenje vode sa cimetom prije doručka pomaže da pokrenete metabolizam i započnete svoj dan puni energije.

Možete ga piti i kasnije tokom dana, oko ručka ili rano uveče. Samo pazite da ga ne pijete prije spavanja, jer cimet može uticati na kvalitet sna.

Exit mobile version