Site icon olovka.info

“Karmeus” donirao opremu za praktičnu nastavu elektro grupe predmeta (FOTO GALERIJA)

karmeuse doboj

Predstavnici belgijske kompanije za proizvodnju kreča i proizvoda od krečnjaka “Karmeus” iz dobojskog naselja Ševarlije posjetili su danas radionicu za obavljanje praktične nastave iz elektro grupe predmeta Saobraćajne i Elektro škole u Doboju, u čije opremanje uređajima su donirali 7.097 KM.

Predstavnik “Karmeusa” Zlatko Kapetanović rekao je novinarima da je riječ o opremi sa kojom će učenici biti u dodiru tokom rada u realnom sektoru.

Zlatko Kapetanović, predstavnik “Karmeusa”

Kapetanović, koji je i mentor učenicima smjera tehničar elektroenergetike koji obavljaju praksu u ovoj kompaniji, kaže da je zadovoljan visokim nivoom njihovog usvojenog teorijskog znanja.

On je naveo da su po završetku školovanja pojedini učenici zasnovali radni odnos u kompaniji “Karmeus”, kojoj su interesantna zanimanja elektro struke i mašinsko-metalske.

Direktor Saobraćajne i elektro škole Miroslav Topalović naveo je da ova škola ima potpisan ugovor sa “Karmeusom” o obavljanju praktične nastave i poručio da će donirana oprema biti maksimalno iskorištena.

Miroslav Topalović, direktor Saobraćajne i elektro škole Doboj

Prema njegovim riječima, učenici prvih i drugih razreda praksu stiču u školskoj radionici dok učenici trećih i četvrtih razreda na praktičnu nastavu se upućuju kod poslodavaca.

Nastavnik praktične nastave Sandi Božičković naveo je da su sredstvima obezbijedili kvalitetne mjerne uređaje i lemilice za svakodnevni rad u praksi, a koji će se uz dodatnu nabavku koristiti i u laboratoriji za električna merenja koja planira da se osnuje.

Sandi Božičković, nastavnik praktične nastave

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene delatnosti Sandra Tatić ukazala je na značaj povezivanja privrede i škole i ranog osposobljavanja i zaposlenja učenika. 

Sandra Tatić, načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti

Foto: rtvdoboj.org, srna.rs

(SRNA)

Exit mobile version