Site icon olovka.info

DOBOJ: Na struci je odgovor o mogućnosti izlaska grada Doboja na rijeku Bosnu

Struka treba da odgovori da li je moguće da se gradi između magistralnog puta kod Doboja i obale rijeke Bosne, izjavio je zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević.

Kovačević je naveo da struka treba da odgovori i o daljoj ekpslataciji šljunka iz korita Bosne u zoni izvorišta, te o daljim aktivnostima na zaštiti grada od poplava.

On je naveo da struka na sve to treba da odgovori projektovanjem kompletnog sistemskog rješenja za zaštitu grada Doboja od poplava, kao i mogućnosti izgradnje određenih sportskih, kulturnih i privrednih sadržaja na rijeci Bosni.

Nakon radnog sastanka predstavnika Gradske uprave i Javne ustanove Vode Srpske, Kovačević je rekao da je već iskazano interesovanje investitora za ulaganja i poručio da je sve to još na nivou želja, dok struka ne da konačan odgovor da li se izlaskom na rijeku grad istovremeno i štiti od poplava jer se poslije 2014. godine ne može govoriti da je magistralni put zaštita.

Kovačević je u izjavi novinarima ukazao da je snadbijevanje grada vodom za piće otežano tokom ljetnog perioda i da je na struci da odgovori da li se može eksploatisati šljunak u neposrednoj blizini izvorišta.

On je u tom pravcu kao jedan od zaključaka sastanka naveo i izradu eloborata koji će uključiti i vodni objekat kod izvorišta u Bukovici Velikoj, koji je izgrađen prošle godine. 

Foto: rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version