Site icon olovka.info

Inter petardom do evrofinala poslije 10 godina

inter šahtar 5:0

Inter je drugi finalista Lige Evrope, pošto je u polufinalu ubjedljivo savladao Šahtjor 5:0 i izborio borbu za trofej protiv Sevilje.

Inter je ostao bez domaćih trofeja, ali Antonio Konte je definitivno donio nešto novo i bolje u odnosu na prethodnike. Neroazuri su ušli u evropsko finale prvi put poslije legendarne Murinjove triplete i boriće se za četvrti trofej u Ligi Evrope/Kupu UEFA, prvi put poslije 1998.

Ovo je bio Konteov diplomski rad na temu taktike u polufinalu nekog evropskog takmičenja, a tek mu je prvo u bogatoj karijeri. Prepustio je loptu Brazilcima u dresu ukrajinskog šampiona, ali je zato surovo kažnjavao sve njihove greške. Pre prvog gola nijedan tim nije stvorio priliku, čak ni za udarac. A onda je Pjatov ispucao loptu pravo u noge Bareli, koji je potom našao Martinesa za 1:0. Taj gol je značajno odredio tok meča. Konteova ekipa se umješno branila, nije dozvoljavala ozbiljnije prijetnje, a takođe je vrebala grešku da ugrozi protivnika i zapečati njegovu sudbinu.

Bukvalno je tako i bilo. Kao i prvi, i preostala tri gola pala su posle grubih grešaka, ovog puta odbrane. Kod drugog u 64. minutu niko nije skočio na dugo leteću loptu Brozovića iz kornera i Danilo D’Ambrozio mogao je mirno da je plasira u gol Pjatova. Kod trećeg i četvrtog defanzivci su u 74. i 78. bukvalno u noge davali loptu, prvo Lukakuu, koji je asistirao Martinesu, a onda i Argentincu koji je uzvratio asistenciju belgijskoj zveri. Lukaku je postigao i drugi gol, pošto je bukvalno protrčao pored odbrambenih fudbalera Šahtjora za konačnih i više nego ubjedljivih 5:0.

Na kraju, rezultat veoma ubjedljiv, koji je oslikao sa jedne strane pobjedu sjajne postavke i taktike, a sa druge potpuno razbijenu ekipu koja je izgorjela u želji da napravi istorijski rezultat. Inter će se za četvrti trofej u ovom takmičenju boriti protiv ekipe koja ih ima pet – Sevilje. Taj meč na programu je u petak od 21 čas u Kelnu.

(sportklub.rs)

Exit mobile version