Site icon olovka.info

DOBOJ: Slogin stadion „Luke“ zasijao u novom ruhu (FOTO)

stadion luke doboj

Sa povratkom u Prvu ligu Republike Srpske fudbaleri dobojske „Sloge“ će moći i da treniraju i igraju u boljim uslovima. Posljednjih mjeseci mnogo se ulaže u infrastrukturu na stadionu „Luke“, koji je zasijao u novom ruhu. Na glavnom terenu gdje se igraju prvenstvene utakmice postavljenje su nove stolice na tribinama, a pomoćni teren dobija vještačku travu. Uređene su i prostorije svlačionice, kao i press sala. Tu radovima nije kraj.

Mi smo odmah u saradnji sa gradonačelnikom i Gradom koji finansira te radove još u pripremi terena pokušali da se izborimo da sagradimo i prateće sadržaje uz teren. Naravno, to je gradonačelnik i odobrio, tako da se tribina i osvjetljenje grade čisto sredstvimna Grada Doboja. a sve u cilju kako bi taj kompleks imao sve potrebne sadržaje – izjavio je Miroslav Kršić, predsjednik FK „Sloga“ Doboj.

Miroslav Kršić, predsjednik FK „Sloga“ Doboj

Velika zahvalnost što „Luke“ dobijaju obrise sportskog kompleksa ide Gradskoj upravi, koja najvećim dijelom finansira radove na ovom stadionu. Vještačka podloga je zajednički projekat Grada Doboja i Fudbalskog saveza BiH.

Grad Doboj je u prvoj fazi izdvojio 200.000 KM, a u drugoj fazi isto toliko za tribine i uređenje. Takođe, ima i treća faza čija je procijenjena vrijednost između 150.000 i 200.000 KM, tako da će ukupno to sve izaći negdje oko 600.000 KM, plus donacija vještačke trave što smo dobili od Fudbalskog saveza BiH – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Igrači i šef stručnog štaba dobojske „Sloge“ su zadovoljni. Potvrdili su da su im uslovi za treniranje sada mnogo bolji.

-Mogu da kažem da su urađene nevjerovatne stvari. U proteklih 30 godina nije urađeno koliko je urađeno za ovih par mjeseci. Na stranu naš uazak u Prvi ligu RS, iako sam ja sam izuzetno srećan što sam dio te priče, ali puno sam zadovoljniji i sretniji kad vidim ovo što sada vidim. Definitivno ovakvi uslovi sada sa novom podlogom, reflektorima, sa ovom prostorijom i uređenjem izvana su na najvišem nivou – izjavio je Milan Draganović, šef stručnog štaba FK „Sloga“ Doboj.

Milan Draganović, šef stručnog štaba FK „Sloga“ Doboj

-Ovo je od velikog značaja ne samo za nas, već i za sve ostale generacije i za čitav klub koji će tu trenirati, kao i za naš omladinski pogon. Trebaće nam malo vremena da se naviknemo jer promjena podloge je uvijek malo nezgodna, ali sve je to zaista prelijepo – rekao je Aleksandar Janković, kapiten FK „Sloga“ Doboj.

Aleksandar Janković, kapiten FK „Sloga“ Doboj

Prema najavama gradonačelnika Doboja u planu je i izgradnja atletske staze u sklopu stadiona. Cilj je da se članovima Atlestkog kluba iz ovog grada takođe obezbijede optimalni uslovi za treniranje.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version