Site icon olovka.info

Mičel postigao 57 poena, Jokić i Marej zajedno 65 – Nagetsi poveli 1-0

denver juta 1:0

Košarkaši Denver Nagetsa poveli su sa 1-0 protiv Jute Džez u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na startu plej-ofa slavili posle produžetka 135:125 u Orlandu.

Nagetsi su u prvom poluvremenu skoro u potpunosti kontrolisali rezultat i njihova prednost je u jednom trenutku iznosila i 12 poena. Međutim, uslijedio je ozbiljan pad u igri u drugom poluvremenu, što je omogućilo timu iz Solt Lejk Sitija da se potpuno vrati u utakmicu.

Juta je u drugom poluvremenu igrala znatno bolje, ali nije uspela da se odvoji na više od pet poena prednosti u nekoliko navrata. Ipak, u poslednjem minutu viđena je penal završnica, prvo je Nikola Jokić doveo Nagetse nadomak pobjede, da bi Donovan Mičel izjednačio na 115:115, a do kraja su ostale 22 sekunde. Denver je imao skoro cio napad, srpski centar je šutirao na sekund do kraja, ali je promašio pobjedu u regularnom dijelu utakmice.

U produžetku su Nagetsi uspjeli ono što im prethodno nije pošlo za rukom, pošto su brzo uspjeli da se odvoje i tako slome protivnika za vođstvo u seriji.

Nagetse je do trijumda predvodio Džamal Marej sa 36 poena, devet asistencija i pet skokova, dok je Nikola Jokić dodao 29 poena, 10 skokova i tri asistencije. Džerami Grant je utakmicu završio sa 19 poena.

Na drugoj strani, Mičel je upisao nevjerovatnih 57 poena, što je rekord franšize u plej-ofu. Dodao je devet skokova i sedam asistencija, a ujedno je postao najmlađi igrač poslije Majkla Džordana koji je postigao barem 50 poena na jednoj utakmici u plej-ofu. Džordan je postigao 63 poena u duelu Čikago Bulsa i Boston Seltiksa 1986. godine. Kod Jute su se istakli još i Džo Ingles sa 19 poena i Džordan Klarkson.

Naredna utakmica Nagetse i Džez čeka već u srijedu, a serija se igra na četiri pobjede.

(Sportklub.rs)

Exit mobile version