Site icon olovka.info

FUDBALSKA PREMIJER LIGA BIH: Dobojska Sloga Meridian ubjedljivo poražena na Grbavici VIDEO

fudbal željezničar sarajevo sloga doboj

Fudbaleri sarajevskog Željezničara nastavili su sa odličnim igrama na proljeće i savladali ekipu dobojske Sloge Meridian rezultatom 4:1 u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi s Grbavice nastavljaju pohod na Evropu naredne sezone, a tako su danas upisali petu pobjedu na posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima, uz jedan remi u tom periodu.

Utakmica je otvorena prilično bezidejno s obje strane, ali to nije trajalo dugo. U 14. minuti prvu veliku priliku imala je Sloga, ali Uglješa Stevanović nije dobro šutirao iz blizine.

Kazna je stigla u 22. minuti iz prve prave prilike za Željezničar. Andrija Drljo je uputio sjajnu loptu na drugu stranu za Clarismarija Santosa, a Brazilac pogađa od stativu gola gostiju.

Do odlaska na odmor Sloga se nije predavala, već je poravnala sjajnim golom Milana Lalića koji je zakucao loptu u mrežu Željezničara nakon povratne lopte s lijeve strane.

Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor, a u nastavku rapsodija Željezničara. Krenulo je od 50. minute.

Rezervista Sulejman Krpić dobro prolazi po desnoj strani i šalje loptu za Santosa, a Brazilac na sličan način postiže i drugi gol za Plave danas.

U 56. minuti Santos bježi golmanu Brajloviću, on ga ruši, i sudija opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Semir Štilić.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima i golovima. U igru je ušao Joseph Amoah, a već u 78. minuti postigao je gol za 4:1 nakon što je sve sam odradio pošto je ukrao loptu gostima.

Sloga je sa skupljena 23 boda trenutno pretposljednja na tabeli premijer lige BiH sa dva boda više pd posljednjeplasiranog konjičkog Igmana

U narednom 24. kolu koje je na programu 1. aprila, Sloga Meridian će u Modriči na stadionu Dr Milan Jelić dočekati ekipu mostarskog Veleža.

Exit mobile version