Site icon olovka.info

Dovojski gradonačelnik Boris Jerinić izrazio zahvalnost za inicijativu predsjednice RS Željke Cvijanović da se Lazaru Blagojeviću kupi harmonika (FOTO)

željka cvijanović lazar blagojević harmonika

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić zahvalio je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović što je inicirala da se obezbijedi harmonika talentovanom dvanaestogodišnjem Lazaru Blagojeviću iz Petrova.

Harmonika će u podjednakom iznosu biti kupljena sredstvima kabineta predsjednika Republike Srpske i Grada Doboja.

Јerinić je rekao novinarima da je Lazar Blagojević sinoć oduševio sve okupljene svojim nastupom na svečanoj akademiji povodom 70 godina postojanja bolnice Sveti apostol Luka u Doboju, kada je Cvijanovićevoj uručena Јubilarna plaketa.

Raduje me da je predsjednica Željka Cvijanović saopštila vijest da ćemo zajednički da kupimo harmoniku, suze radosnice kod Lazara i kod njegove profesorice su nešto što stvarno pokazuje jaku emociju – izjavio je Јerinić.

Јerinić je pojasnio da je Lazar učenik trećeg razreda Osnovne muzičke škole “Markos Portugal” u Doboju i jedno od mnoge djece koje se susreće sa poteškoćama da svoj talenat i razvije.

Odmah sam sinoć dogovorio sa profesoricom da se sprovedu zakonom predviđene procedure i vrlo brzo sredstva iz kabineta Republike Srspke i gradonačelnika grada Doboja biće doznačena i riješićemo taj problem koji je Lazar imao i vjerujem da će on nastaviti da bude još bolji, da se trudi, i svakako svoj talenat pokazati svima kako u Doboju tako i u Republici Srpskoj – naveo je Јerinić.

On je poručio da nema granica kada se imaju dobre namjere s obzirom da Lazar živi u Petrovu.

Profesor Osnovne muzičke škole Markos Portugal u Doboju Ljubica Timanović ranije je rekla da je u nedostatku vlastite harmonike dječaku ograničena mogućnost da vježba i da je za dalje školovanje potreban kvalitetniji tip harmonike.

Lazar je izuzetno talentovan dječak. Nažalost, do sada nismo uspjeli dostići neki maksimum baš zbog tog nedostatka instrumenta – rekla je Timanovićeva i navela da su u ranijem periodu organizovane akcije da se Lazaru obezbijedi instrument.

Lazar Blagojević do sada je osvojio brojne nagrade, među kojima su dva prva mjesta na republičkom takmičenju, kao i prve nagrade na festivalima u Gracu, Brčkom i Ugljeviku.

Foto: rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version