Site icon olovka.info

Đoković nadjačao Alkarasa u rekordno dugoj borbi! VIDEO

novak đoković karlos alkaras finale sinsinati 2023

MASON, OHIO - AUGUST 20: Novak Djokovic of Serbia tears his shirt off after defeating Carlos Alcaraz of Spain during the final of the Western & Southern Open at Lindner Family Tennis Center on August 20, 2023 in Mason, Ohio. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Novak Đoković osvojio je masters u Sinsinatiju, pošto je savladao Karlosa Alkarasa sa 5:7, 7:6 (9-7), 7:6 (7-4)! Bio je to najduži meč u istoriji turnira, tri sata i 48 minuta.

Đoković je tako osvojio svoj 39. masters, treći Sinsinati i ukupno 95. titulu u karijeri, a u taj brejku drugog seta spasio je meč loptu. U trećem setu je Novak imao 5:3, zatim je propustio po dvije meč lopte u naredna dva gema, zatim na 5:5 još četiri brejk lopte, ali je bio najbolji kada je bilo najvažnije – u taj brejku trećeg seta.

Počelo je baš u skladu sa željama Novakovih navijača – šesti gem je Nole otvorio sa dva duboka riterna i osvojio dva poena, da bi na prvoj od tri vezane brejk lopte poklopio forhend za izvanredan viner i vođstvo 4:2.

Samo nekoliko minuta kasnije, kao da je drugi čovjek bio na terenu – Đoković se energetski mučio, igralo se na temperaturi od preko 30 stepeni, a srpskom teniseru to je bio prvi dnevni meč u Sinsinatiju ove godine.

Alkaras je u narednom gemu odigrao jednu briljantnu bekhend paralelu i dočekao je greške Đokovića u razmjenama, te napravio ribrejk.

Od tog trenutka je Novak bio na konopcima, preživio je nekako naredni svoj servis gem, ali Alkaras ipak pravi brejk za 6:5, pa od 15-30 u 12. gemu osvaja tri poena u nizu, od toga dva bekhend vinerima.

Otišao je Đoković u toalet da pokuša da se povrati, ali nije dalo rezultata, naprotiv – videli smo nešto što nismo dosad, Novak je u trećem gemu odservirao tri duple greške u nizu i tako skoro pa poklonio brejk rivalu (2:1).

Nekako Đoković, uz više rizika, stiže do brejk lopte u sljedećem gemu, ali Alkaras odigrava hrabro i preokreće.

Činilo se da meč ide u Karlosovu korist, ali u nevrijeme mu je popustio fokus, odškrinuo je Novaku prozor za povratak u meč, a najbolji teniser svih vremena to je iskoristio. Vratio je brejk, dotjerao do taj brejka, zatim na meč lopti odlično odservirao i hrabro napao forhendom.

Iskoristio je svoju drugu set loptu i poslao publiku u ekstazu – dobili su i treći set!

Ono što smo vidjeli u odlučujućem setu teško se može opisati riječima. Novak je napravio važan brejk za 4:3 u gemu u kojem je čvrsto, dugo i temeljno pritiskao Alkaraza.

Došao je do 5:3 i meč lopte, jednu je spasio hrabri Alkaraz, a na drugoj se činilo da je njegova lopta završila u autu. To nije bio slučaj, a u nastavku poena je Španac nestvarno stigao i pasingom spasao i tu meč loptu, potom i uzeo gem.

Nevjerovatan gem vidjeli smo na 5:4, Novak je propustio još dvije meč lopte – na prvoj je odservirao duplu grešku, a na drugoj je Alkaras napravio viner forhend paralelom. Spasao je i tri brejk lopte, na četvrtoj dobro napao, Alkaras se odbranio, a Novak promašuje smeč sa osnovne linije – 5:5.

Još jedna drama iz koje Alkaras izlazi kao pobjednik. Imao je Novak 15-40, oba puta se igrala razmjena i oba puta Novak nije izdržao. Do još dvije brejk lopte je stigao Đoković, ali je obe neutralisao kik servisima Alkaras, da bi na isti način nedugo zatim došao i do gema za 6:5.

Proradio je Novaku servis tada i izborio je taj brejk. Milimetarskom duplom Alkarasa počeo je taj brejk, potom je Novak dobio poen od 29 udaraca poslije kojeg su obojica jedva stajali, a ubrzo je na semaforu stajalo 3-0.

Nije se naravno dao Alkaras, došao je do 3-3, a ključni je bio poen na 4-4 – Novak je stegao petlju, potegao insajd in forhend i pogodio. Uslijedilo je iznenađenje, kik u bekhend na prvi servis i nove dvije meč lopte. Konačno, na petoj meč lopti, Alkaras šalje ritern u aut, a Novak završava na leđima proslavljajući trijumf.

Novak Đoković – Karlos Alkaras / Finale Sinsinati 2023.
Exit mobile version