Site icon olovka.info

Dodik: Sankcije direktno miješanje u unutrašnja pitanja Srpske i BiH (VIDEO)

dodik sankcije sad

Sankcije koje je danas uvela Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD direktno su miješanje u unutrašnja pitanja Republike Srpske i BiH, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, i predsjednik SNSD-a, na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD koji je održan u Banjaluci.

Amerikanci imaju neku vrstu zle volje prema nama. Uradili su to pred ovaj praznik nepoštujući naša osjećanja. Sankcije su identične onim od ranije. SAD jesu velika sila, ali su i lažovi – rekao je Dodik.

On je poručio da su SAD direktno podržali muslimane.

Bisera Turković je sa jednim dijelom opozicije direktno učestvovala u načinu na koji će se sankcije predstaviti. Ovo nije odraz snage, ja nemam nikakve imovine u Americi. Nikada nisam imao ni račun u SAD – poručio je Dodik.

Dodik kaže da su sankcije gotovo idenične kao i ranije, ali se samo nešto dodaje.

Amerikancima smeta što smo stabilna zajednica, a ne smeta im što FBiH nema Vladu i što Hrvati nemaju svog izabranog člana Predsjedništva. Ovo nije odraz snage. Niti imam neku imovinu u SAD, ovo je čista farsa da mi se zabranjuje raspolaganje imovinom koju nemam. Nikada tamo nisam imao račun, niti imam namjeru da idem u Ameriku, čak ni kada mi skinu sankcije – istakao je Dodik.

(RTRS)

Exit mobile version