Site icon olovka.info

DOBOJ: Zabranjeno paljenje vatre na otvorenom prostoru bez obavještenja i saglasnosti TVSJ Doboj

doboj požar

Zbog učestalih požara, nastalih najčešće krčenjem poljoprivrednog zemljišta i paljenjem korova, na području Grada Doboja zasjedao je Gradski štab vanredne situacije. Na sjednici je usvojen zaključak o zabrani paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Zabranjuje se paljenje korova, drugog poljoprivrednog otpada i svih vrsta vatre na otvorenom prostoru bez prethodnog obavještenja i saglasnosti Teritorijalno-vatrogasne spasilačke jedinice (TVSJ) Doboj i preduzimanja svih neophodnih radnji u cilju sprečavanja širenja vatre, stoji u zaključku dobojskog Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ovih dana dobojski vatrogasci imaju pune ruke posla. Za tri dana imali su čak 27 intervencija.

Apelujem na stanovništvo i na pripadnike MUP-a i na novinare ako može da nam se pomogne. U istom trenutku znamo imati po tri intervencije i tada je 90 odsto vatrogasaca na terenu, poručio je starješina TVSJ Doboj Miloš Radonjić.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju na građane i ističu da će u okviru svojih ovlašćenja preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi i pričinila materijalnu štetu. U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah obavijestiti vatrogasce na broj 123 ili policiju na broj 122.

RTV Doboj

Exit mobile version