Site icon olovka.info

PU DOBOJ: Evidentirano čak 9 požara sa velikom materijalnom štetom u kojima su povrijeđena dva lica

požari doboj

Policijskoj stanici Petrovo, 22. marta 2022, prijavljeno je da je u mjestu Karanovac, područje opštine Petrovo, izbio požar u farmi pilića, prilikom čega je nastupila veća materijalna šteta. Prilikom gašenja požara vlasnik lice inicijala S.N. je zadobilo povrede u vidu opekotina i istom je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.

Policijskoj stanici Doboj 1, 23.03.2022. godine, prijavljeno je da je u mjestu Kotorsko, područje Grada Doboja, došlo do požara u napuštenoj kući vlasništvo lica inicijala R.H., prilikom čega je izgorjelo nisko rastinje u dvorištu i dio predulaza devastirane kuće, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Policijskoj stanici Derventa, 23.03.2022. godine, prijavljeno je da je u mjestu Donji Višnjik, područje Grada Derventa, lice inicijala M.Š. zatečeno u šumi nepoznatog vlasnika koje je zadobilo povrede najvjerovatnije prilikom gašenja požara. Navedeno lice je nakon ukazane ljekarske pomoći u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Derventa prevezeno u dobojsku bolnicu gdje je zadržano na liječenju.

Policijskoj stanici Doboj 1, 23.03.2022. godine, prijavljeno je da je u ulici Cara Dušana u Doboju u napuštenim službenim prostorijama jednog privrednog društva izbio požar, te da nema povrijeđenih lica. Uviđaj lica mjesta će biti izvršen danas kako bi se utvrdio uzrok požara.

Policijskoj stanici Doboj 1, 23.03.2022. godine, prijavljeno je da je u mjestu Mala Bukovica, područje Grada Doboja, izbio požar u željezničkoj stanici „Rudanka“. Uviđaj lica mjesta će biti izvršen danas kako bi se utvrdio uzrok požara.

Istog dana prijavljena su po dva požara na području Stanara i Modriče, u kojima su izgorjele veće povrišine šume i niskog rastinja.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala prilikom uređenja svojih imanja čine na odgovoran način i na povrišinama koje mogu kontrolisati, a nakon spaljivanja da ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja i požara.

U većini slučajeva vatra se prenese na šumske komplekse prouzrokujući veliku materijalnu štetu.

Policijska uprava Doboj će u okviru svojih ovlašćenja preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozili živote i zdravlje ljudi i pričinili materijalnu štetu.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah obavjestiti vatrogasce na broj 123 ili policiju na broj 122.

Foto: LoggaWiggler, Pixabay

(Policijska uprava Doboj)

Exit mobile version