Site icon olovka.info

DOBOJ: Rukometaši banjalučkog Borca pobjednici Kupa Srpske (VIDEO+FOTO GALERIJA)

rk borac osvoji kup rs

Rukometaši Borca M:tel osvajači su kupa Republike Srspke, oni su u borbi za trofej bili ubjedljivi protiv Sloge 39:26. Pitanje pobjednika riješili su faktički već za 17 minuta igre.

Sloga je na startu bila smušena bez ideje u napadu, Banjolučani su igrali izvrsno u odbrani, njihovu mrežu suvereno je čuvao Bojan Ljubišić. On je već u prvih sedam minuta utakmice imao isto toliko odbana. Trener Sloge Mario kelentrić bio je primoran da traži tajm aut već u četvrtom minutu. U 10.minutu Borac je imao vođstvo 6:1. Pet minuta kasnije prednost je bila uvećana kada je na semaforu pisalo 12:4 za Borac. U tim trenucima Kelentrić je već uzeo drugi minut odmora ne bili trgao svoje igrače. Puleni Mirka Mikića su svoje vođstvo samo uvećavali, Sloga je bila u nokdaunu. Na odmor se odlazi sa velikih deset golova prednosti u korist Borca 20:10.

U nastavku ista slika na terenu. Borac je igrao sjajno prednost je samo rasla. U 35.minutu bilo je 23:11. Igrao se 51. minut kada je Borac dostigao maksimalnu prednost na meču plus 13 (33:20). Tu razliku su sačuvali do kraja za konačan trijumf 39:26. Jedina svjetla tačka u redovima Sloge bio je dojučerašnji član Borca Vladan Đurđević. Ponajbolji igrač Sloge Vladimir Stanković u ovoj utakmici je zakazao bio je potpuno odsječen.

U redovima Borca skoro svi igrači su se upisali u strijelce izuzev trojice golmana i Luke Kneževića. Najefikasniji su bili Luka Perić sa 6, te Saša Puljizović i Nemanja Milovac sa po 5 golova. Kao što smo već pomenuli svjetlu tačku u Slogi Vladana Đurđevića, on je postigao 9 golova, dok je Arsenije Bubić pet puta pogodio mrežu Banjolučana.

Za najboljeg golmana na finalnom turniru najmasovnijeg takmičenja proglašen je Bojan Ljubišić iz Borca. Najbolji strijelac je Marko Perović iz redova Sloge, dok je najbolji igrač Saša Puljizović iz pobjedničkog tabora Borca. Prelazni pehar rukometašima Borca uručio je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, a pehar u trajno vlasništvo uručio je Mario Đuran pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta. Treba pomenuti da su gosti finalne utakmice bili Velimir Marjanović i Slobodan Višekruna iz Rukometnog saveza Srbije. Generalni pokrovitelji ovog finalnog turnira bili su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Grad Doboj.

Ova utakmica je bila izuzetno važna, u posljednje vrijeme smo podjednaki sa Slogom što se tiče osvajanja kupa. Bilo je važno da ovo osvojimo zbog svega onog što nas očekuje. Imamo sljedeći vikend fajnal for kupa Bosne i Hercegovine. –rekao je Mirko Mikić trener Borac m:tel.

Domaći strateg Mario Kelentrić poslije ubjedljivog poraza imat će pune ruke posla da se svi nedostatci isprave do početka prvenstva kako se ne bi dešavali ovakvi porazi.

Nije nikad lijepo izgubiti ovako pogotovo u finalu jednog kupa kojem smo mi domaćini. Nije lijepo izgubiti utakmicu u desetoj minuti. Šta je tu je ostaju nam završne pripreme za početak prvenstva, nastojaćemo popravitti neke stvari. Mi smo imali izbor šuteva koji je mene zaprepastio. To nisu bili šutevi, to su bile neizrađene šanse. To je za tako iskusnog golmana Borca bilo lako hvatljivo. Borac je to iskoristio, mislim da je imao sedam osam odbrana u prvih pet šest minuta. Kada tako krene nizbrdo teško je to ponovo vratiti. To je šamar svima nama, ali nastavljamo dalje. Nećemo mijenjati mišljenje radi jedne utakmice ni dobre ni loše. Naravno da Sloga ima visoke ambicije, treba te ambicije opravdati, ali ne ovakvom igrom. Borac je dobro stajao na terenu ja sam rekao Borac je uvijek Borac. Bez obzira u kakvom su sastavu i kakvi god bili problemi to je veliki klub. Ja mislim da smo ovu utakmicu mi izgubili , a ne da su oni nešto posebno igrali. Samo su iskoristili ono što smo im dali. –rekao je Mario Kelentrić trener Sloge.

Utakmice su održane na Stadionu sportskih igara u Doboju, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

SLOGA – BORAC M:TEL 26:39 (10:20)

Stadion sportskih igara. Bez publike. Sudije: Obrenko Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić (Brčko). Delegat: Srđan Jović (Doboj). Sedmerci: Sloga 6(5), Borac M:tel 4(4). Isključenja: Sloga 6, Borac M:tel 8 minuta.

SLOGA: Bogdanović (2 odbrane), Iunin, Vladan Đurđević 9(1), Ristić, Tulendić, Černov 1, Stanković, Gavrić 1, Miličević 1, Nikola Knežević 1, Miloš Maksimović 3, Dejanović (4 odbrane), Zekić 1(1), Bubić 5, Mišanović 1, Perović 3(3).

BORAC M:TEL: Bera, Perić 6, Puljizović 5, Jeremić 1, Ćelić 4, Todorović 2, Milićević 3(2), Ljubišić (11 odbrana, sedmerac), Nježić 2, Lukić 3, Luka Knežević, Subotić (3 odbrane), Vučićević 3, Tepić 3(2), Draganić 2, Milovac 5. Trener: Mirko Mikić.  

VIDEO RTRS

Nenad Vasić, sportdc.net

Exit mobile version