Site icon olovka.info

DOBOJ: Obilježena godišnjica izborne pobjede gradonačelnika Borisa Jerinića

boris jerinic

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić prije godinu dana ubjedljivo je pobijedio na prijevremenim izborima za prvog čovjeka ove lokalne zajednice. Osvojio je više od 30 hiljada glasova. Za godinu dana u Doboju su realizovani i započeti brojni projekti. Grad je postao veliko gradilište, a usvojen je i najveći budžet u istoriji Doboja.

Izgradnja dionice Koridora 5C, izgradnja novog objekta Bolnice, sportske dvorane, rekonstrukcija i sanacija gradskih saobraćajnica, sufinansiranje stanova za mlade bračne parove, samo je dio onoga čijom se realizacijom može pohvaliti lokalna vlast u Doboju. Grad je postao jedno veliko gradilište, a isto se nastavlja i u ovoj godini. Najavljeni su novi kapitalni projekti, kao što je rekonstrukcija Centra za kulturu i izgradnja novog Administrativnog centra. Ponosan na sve je i prvi čovjek ovog grada.

-Prvenstveno sam ponosan da imamo jedinstvo i stabilnost, kao i na što su sve odluke koje je gradskoj skupštini predložio Kabinet gradonačelnika podržane skoro apsolutnom većinom. To svakako pokazuje da su one bile dobro pripremljene i usaglašene, odnosno da mi znamo šta želimo. Najzadovoljniji sam kada vidim da su građani zadovoljni što je grad Doboj u političkom i u svakom drugom smislu postao drugi centar poslije Banjaluke u Republici Srpskoj – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Jerinić je na prijevremenim izborima održanim prošle godine odnio ubjedljivu pobjedu osvojivši više od 30 hiljada glasova. Iz GO SNSD-a Doboj kažu da su sigurni u pobjedu i na predstojećim lokalnim izborima u oktobru.

-Siguran sam da mudra politika predsjednika GO SNSD-a Doboj g. Obrena Petrovića i gradonačelnika Doboja g. Borisa Jerinića, zajedno u saradnji sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara BiH, daje rezultate u gradu Doboju i siguran sam da će to sve biti još bolje u narednom periodu – rekao je Danijel Jošić, zamjenik predsjednika GO SNSD-a Doboj.

Danijel Jošić, zamjenik predsjednika GO SNSD-a Doboj

Kao i ranijih godina i u protekloj Gradska uprava izdvajala je sredstva za sanaciju škola. Iz obrazovnih ustanova ističu da su zadovoljni saradnjom sa lokalnom vlasti.

-Tridesetak hiljada maraka ukupno projekata koje sam ja aplicirao prema Gradskoj upravi su realizovani u prethodnoj godini. I dalje je ostala ta dobra saradnja i ja se nadam u narednom periodu da će ta saradnja ostati na ovome nivou. Ne treba biti ni bolja ni lošija – izjavio je Ljubiša Blagojević, direktor Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj.

Ljubiša Blagojević, direktor Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj

Pohvale za gradonačelnika stižu i od privrednika.

-To se vidi i po mnogim gradilištima koja su u gradu, ne samo što se tiče građevine, nego što se tiče i mašinske i metalne industrije. Evo primjera radi, ako Bog da, dole u Rudanci će cinkaona vjerovatno 90 odsto u septembru da proradi. To je jedan državni projekat i investicija je izuzetno velika. Lokalna zajednica nam je tu dosta izašla u susret i još će nam pomoći – rekao je Murvet Bajraktarević, privrednik.

Murvet Bajraktarević, privrednik

Doboj se može pohvaliti i rekordnim iznosom u Gradskoj kasi. Budžet za ovu godinu, koji je razvojnog karaktera, iznosi oko 65.5 miliona maraka.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version