Site icon olovka.info

DOBOJ: Jerinić – Gradimo memorijalni park 9. januar

memorijalni park 9. januar

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da grad u ovoj godini očekuju brojni infrastrukturni projekti, među kojima je gradnja memorijalnog parka 9. januar, gdje će se nalaziti spomen-park i centralni spomenik.
“To je jedan od kapitalnih projekata za buduće generacije koje će opominjati da se više ne ponovi ono od prije 28 godina”, naglasio je Jerinić.

On je naveo da će budući park biti smješten neposredno uz Spomen-hram Rođenja Presvete Bogorodice i da će biti veći od Parka narodnih heroja.

“Već smo počeli sa eksproprijacijom zemljišta”, rekao je Jerinić na današnjem prijemu Gradske uprave povodom Božića i Dana Republike Srpske.

On je za ovu godinu najavio i rekonstrukciju Ulice kralja Aleksandra u užem dijelu grada, gradnju novog objekta administrativnog centra, te rekonstrukciju dijela magistralnog puta na koji se naslanja grad.

Jerinić je najavio i nastavak započetih projekata, navodeći da je počela izgradnja objekta nove bolnice, da su u toku radovi na sportskoj dvorani, te da se nakon ratifikacije ugovora u Savjetu ministara nastavlja izgradnja Koridora “Pet ce”, na lokalitetu Putnikovo brdo.

On je istakao da razvoj ove lokalne zajednice obuhvata paralelno izgradnju gradskog jezgra i ruralnog područja.

Nakon što izgradnjom mreže auto-puteva Doboj bude povezan sa Beogradom, Zagrebom i drugim centrima Jerinić očekuje da će grad biti interesantniji za domaće i strane investitore, te da će biti znatno unaprijeđen lokalni realni sektor.

On je rekao da za realizaciju projekata postoji čvrsto političko jedinstvo odbornika u Skupštini grada, podrška dobojskih predstavnika u organima vlasti na nivou Republike Srpske i BiH, kao i podrška Vlade Srpske, Narodne skupštine i predsjednika Srpske, te Predsjedništva BiH, parlamenta BiH i Savjeta ministara. 

“Raduje me što se ljudi u Doboju osećaju slobodno. To je Republika Srpska. Ona je slobodna i u njoj svi imaju ista prava, ali i pravo da slave Srpsku”, naglasio je Jerinić.

Predsjednik Skupštine grada Sanja Vulić rekla je da je Doboj danas ponosan i pun ljubavi, kakva jeste i Republika Srpska.

“U Doboju smo puno toga uradili i pokrenuli”, istakla je Vulićeva.

Odbornik Socijalističke partije Vedran Gligorić kao dijete poginulog borca poručuje da niko ne treba da bojkotuje proslavu 9. januara da bi se sačuvalo sjećanje na one koji su živote dali za Republiku Srpsku.

“U miru, svako, radeći svoj posao, treba da doprinese razvoju Srpske i tome da ona bude bolje mjesto za život”, rekao je Gligorić.

Borac prve kategorije Zoran Stojaković kaže da Republika Srpska ide u dobrom smjeru, ali da se mora poboljšati ekonomski standard i položaj boračkih kategorija.

Današnjem prijemu prisustvovali su lokalni privrednici i predstavnici nevladinih udruženja, lokalni predstavnici u institucijama Republike Srpske, pripadnici Ministarsttva unutrašnjih poslova Srpske i Oružanih snaga BiH, te predstavnici lokalnih vjerskih zajednica.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA 

Exit mobile version