Site icon olovka.info

Danas počinju mečevi ITF turnira u Doboju

itf turnir doboj 2023

U Doboju večeras počinje glavni teniski ITF turnir “Doboj open”, čiji je nagradni fond 15.000 dolara.

Direktor turnira Dragan Dragičević rekao je ranije Srni da na glavnom turniru učestvuju 32 takmičara, a igraće do nedjelje, 14. maja.

Otvaranju turnira, koje je planirano u 18.30 časova u bašti teniskog kluba, prisustvovaće ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

Takmičari na dobojski teniski turnir dolaze iz 18 evropskih zemalja, te iz Јapana, Argentine, Brazila i Australije. Prvi nosilac turnira je Ergi Kirkin iz Turske koji je 399 na ATP listi.

Na 16. ITF turniru u Doboju nastupiće i šest igrača iz BiH, među kojima i Andrej Nedić iz Teniskog kluba Doboj koji je kao najbolji senior Teniskog saveza Republike Srpske dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Supervizor turnira je Vladimir Erg, organizator je Teniski klub Doboj, a generalni sponzor Grad Doboj.

Pobjednik turnira, osim novčane nagrade, osvojiće i 15 ATP bodova.

Dobojski ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a u Doboju je, uz Međunarodni rukometni turnir TV šampiona, jedna od najznačajnijih manifestacija u toku godine.

Prošlogodišnji pobjednik turnira u singlu je mađarski teniser Gergelj Madaraš, a japanski teniser Rimpej Kavakami i Ukrajinac Oleksandar Bjelinski pobjednici su u dublu.

/SRNA/

Exit mobile version