Site icon olovka.info

Počinje F4 Evrolige: Otvaraju Olimpijakos i Monako, Barsa na Real od 20.00 VIDEO

F4 Evrolige 2023

Danas u litvanskom Kaunasu počinje Final Four Evrolige na kojem će učestvovati Real Madrid, Barselona, Olimpijakos i Monako.

Prvi susret polufinala će u 17 sati igrati Olimpijakos i Monako. Olimpijakos je ligaški dio sezone završio na prvom mjestu s omjerom 24-10, a u plejofu je u uzbudljivoj seriji sa 3-2 izbacio Fenerbahče, dok je s druge strane Monako do F4 došao osvojivši četvrto mjesto u ligi (21-13), te sa 3-2 u plejofu protiv Makabija.

Olimpijakos je, prema do sada prikazanom, favorit, a najviše nade polažu u MVP-ja Eurolige Sašu Vezenkova. No, Monako igra sezonu iz snova i ne smije se unaprijed otpisati.

Drugi polufinalni duel s početkom u 20 sati će igrati Barselona i Real Madrid, a uloga blagog favorita na kladionicama pripada Kataloncima.

Barselona je nakon 30 kola zauzela drugo mjesto (23-11), a u plejofu je rutinski “pomela” Žalgiris sa 3-0 u seriji, dok je Real sezonu u ligaškom dijelu završio na trećem mjestu s istim omjerom kao i Barsa, no lošijim međusobnim duelom, a u plejofu je izbacio Partizan sa 3-2 u seriji nakon što je izgubio prva dva susreta u Madridu.

Ekipe koje pobijede u polufinalu će susret za titulu igrati u nedjelju u 19 sati, dok će poraženi polufinalisti igrati susret za treće mjesto istog dana u 16 sati.

Foto: Turkish Airlines EuroLeague/Facebook

Exit mobile version