Site icon olovka.info

Četvoro mladih sportista iz Doboja danas na prijemu koji je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, organizovao za učesnike sportskog kampa “Srbije te zove 2021” FOTO+VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, Republike Srpske i iz dijaspore, učesnike kampa “Srbija te zove 2021”. Prijem je bio organizovan u podne u Palati Srbija.

Na ovogodišnjem sportskom kampu “Srbija te zove 2021” učestvuju i četvoro mladih dobojskih sportista: Mihaela Momčičević, odbojkašica OK Panter Doboj (2006. godište), Matija Drljić, član kadetske selekcije FK Sloga Doboj (rođen 2006. godine), Nikša Smiljanić, član Teniskog kluba Doboj (2008) i Pavle Đuričić, član MRK Sloga Doboj (2008).

https://olovka.info/wp-content/uploads/2021/07/najava-kampa.mp4
Saša Rokvić, direktor doma učenika srednjih škola Patrijarh Pavle najavljuje kamp “Srbija te zove 2021

Učesnici kampa, pored dva treninga dnevno koji se obavljaju na sportskim terenima Doma Patrijarh Pavle gdje su učesnici smješteni, na stadionu FK Partizan, sportskim terenima na Adi Ciganliji u Beogradu i drugim sportskim terenima, imaju redovna predavanja iz srpskog jezika i nacionalne istorije Srbije. Organizovane su i mnoge druge aktivnosti i posjete kao što je bila današnja posjeta predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Palati srbija .

Takođe, mnoge poznate ličnosti iz svijeta sporta i politike Srbije posjetile su kamp i razgovarale sa učesnicima. Tako su se prethodnih dana sa učesnicima kampa družili Vasa Micić, košarkaški reprezentativac Srbije i MVP ovogodišnje Evrolige, Nenad Peruničić, sjajni bivši rukometni reprezentativac Srbije, Milan Gurović, bivši košarkaški reprezentativac Srbije i svjetski košarkaški prvak sa Srbijom 2002. godine u Indijanapolisu, Bogdan Obradović, teniski trener….

Kampovce je posjetio i Branko Ružić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar prosvjete, nauke i tehnoloskog razvoja, Arno Gujon, direktor Uprave Republike Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Lazar Madenović, direktor Kampa i mnogi drugi…

Inače, sportski kamp “Srbija te zove 2021” je potpuno besplatan i već nekoliko godina ga organizuje sportska organizacija SPORTSTARS koje kamp realizuje u saradnji sa partnerskim državnim institucijama u Srbiji. Ove godine na kampu učestvuje oko 250 mladih sportista srpskog porijekla starosti od 12 do 15 godina iz Republike Srpske, Kosova i Metohije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Italije, Austrije…

“Svi sportisti su Srpskog porijekla iz regiona i dijaspore i drugih zemalja u kojima je značajno prisutna srpska dijaspora”, rekao je Saša Rokvić, direktor Doma Patrijarh Pavle gdje su učesnici smješteni i gdje se hrane, a koji je ujedno i koorganzoator cjelokupnog ovogodišnjeg kampa sa organizacijom Sportstars.

Samo iz Republike Srpske više od 70 mladih sportista učestvovaće na ovogodišnjem kampu „Srbija te zove“ u okviru kojeg su planirane aktivnosti u pet sportova.

Učesnici kampa smješteni su u Domu učenika srednjih škola Patrijarh Pavle u Beogradu. Kamp „Srbija te zove“ startovao je 21. i trajaće do 31.jula, a sa sportistima će raditi vrhunski stručnjaci: Milorad Kosanović (fudbal), Milan Gurović (košarka), Nenad Peruničić (rukomet), Željko Tanasković (odbojka) i Bogdan Obradović (tenis).

Exit mobile version