Site icon olovka.info

Zvezda junački do brejka u Tel Avivu VIDEO

evroliga makabi zvezda

Nemanja Nedovic (C) Josh Nebo (L) John Dibartolomeo (R) during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 10 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Maccabi Playtika Tel Aviv at Aleksandar Nikolic Hall on November 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crvena zvezda u 24. kolu Evrolige pobijedila Makabi u Tel Avivu 89:86 i prekinula niz poraza.

EVROLIGA: Makabi – Crvena Zvezda 86:89

Za razliku od ranijih utakmica, ovog puta Zvezda je dobro ušla u utakmicu. Snagu je crpjela iz dobre odbrane, mada je napad škripao. Sve dok u igru nije ušao Nemanja Nedović.ij

Izuzetno je raspoložen bio bek Crvene zvezde, ne samo u tom periodu, već i u čitavom prvom poluvremenu. Za to vrijeme postigao je 18 poena, pogodio četiri od šest trojki i najviše zahvaljujući njemu, ali i generalno odličnom šutu za tri poena (7/11) Zvezda je na poluvreme otišla sa +10 – 44:34.

Makabi je krenuo agresivno u trećoj četvrtini, međutim Zvezda je dva puta odbijala opasne udare domaćina. Prvo kada su napravili seriju 5-0 i to ofanzivnim skokom. Briljirao je Luka Mitrović koji je dva otpatka pretvorio u poene. A kada je Makabi napravio 6-0 i prišao na -10, u igru je ponovo ušao Nedović i nastavio svoj šou.

Postigao je novih osam poena, od toga dvije trojke i ponovo Zvezdi donio sigurno odstojanje od +16 – 57:41. Sve je djelovalo gotovo savršeno, pošto je Zvezda dočekala poslednji kvartal sa +14 – 69:55. Ipak, krizno je bilo prvih pet minuta odlučujuće četvrtine.

Zvezda je u tom periodu postigla samo četiri poena, Makabi se razgoropadio i smanjio na samo šest razlike – 73:67. Ipak, tihi heroj Zvezde u Tel Avivu Luka Mitrović uspio je prvo da „izmisli“ dva poena, a onda je Luka Vildosa ukrao loptu i postigao poene za novih +10 – 77:67. Ali pobjeda još nije bila obezbijeđena, a za to je najzaslužniji Vejd Boldvin, koji je igrao evroligašku utakmicu karijere.

Makabi je uspio da priđe na samo poen razlike 31 sekund prije kraja. Ipak, u narednom napadu odgovornost je preuzeo Ognjen Dobrić, koji je 13 sekundi prije kraja pogodio izuzetno važan koš za vođstvo Zvezde 85:82. Ušlo se u penal završnicu i na kraju hladnokrvni Vildosa pogodio sva slobodna bacanja i doneo Zvezdi veliku pobjedu.

Briljirao je Nemanja Nedović sa 28 poena i šest trojki iz devet pokušaja. Međutim, veliki junak Zvezdine pobjede je Luka Mitrović sa 14 poena i šest skokova. Dvocifreni su još bili Ognjen Dobrić sa 13, Filip Petrušev sa 12 i Luka Vildosa sa 10 poena, ali i veoma bitnim slobodnim bacanjima na kraju.

Slijedi pauza zbog kup takmičenja, a Zvezda naredni meč igra u Evroligi igra 24. februara u Beogradu protiv Albe.

Standings provided by Sofascore

/SportKlub/

Exit mobile version