Site icon olovka.info

Transrodna plivačica se skinula u ženskoj svlačionici pa zaprepastila ostale djevojke

transrodna plivačica lia tomas

Bivša plivačica s Univerziteta Kentaki Rajli Geins (23) tvrdi da je transrodna plivačica Lia Tomas na prošlogodišnjem takmičenju spustila hlače i otkrila muške genitalije u ženskoj svlačionici.

Rajli takođe tvrdi da plivačice nisu bile unaprijed upozorene da će dijeliti svlačionicu s Liom.

“Nismo dali svoj pristanak, oni nisu tražili naš pristanak. U toj svlačionici smo se okrenuli i tamo je bio biološki muškarac visok 193 centimetra koji je spustio hlače i gledao nas kako se svlačimo, a bili smo izloženi muškim genitalijama”, rekla je Geins za Foksnjuz America Reports.

Bivša plivačica Univerziteta u Pensilvaniji počela je s hormonalnim tretmanima, ali nije bila podvrgnuta operaciji promjene pola.

Geins, koja je odgodila stomatološki fakultet kako bi se nastavila boriti za biološke sportistkinje, sada traži od Nacionalnog univerzitetskog atletskog udruženja (NCAA) da napravi zasebne svlačionice za transrodne sportistkinje.

“Čak prije godinu ili dvije ovo bi se smatralo nekim oblikom seksualnog napada, voajerizma. Međutim, sada čak i dopuštaju da se to dogodi, gotovo kao da te velike organizacije podstiču. To mi je bilo gore od takmičarskog dijela”, dodala ja Geins.

Rajli, koja je inače portparolka Nezavisnog ženskog foruma, u intervju je još podvukla kako NCAA nije zaštitila žene i njihove sportove te da su slavili transrodne sportistkinje.

/Klix/

Exit mobile version