Site icon olovka.info

Zrinjski šokiran u Modriči, dobojska Sloga Meridian trijumfom prekinula pobjednički niz prvaka BiH VIDEO

sloga doboj meridian zrinjski mostar

Ekipa dobojske Sloge Meridian rezultatom 1:0 priredila je šok i prekinula niz od tri pobjede aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog.

Zbog velikog broja odgođenih utakmica nakon nastupa u Evropi, Zrinjskom predstoji ritam srijeda – subota, a skupljanje bodova prekinula je Sloga koja je danas priredila prvorazrednu senzaciju.

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Zrinjskog, ali izostale su šanse. Prvu veću vidjeli smo u 23. minuti kada je Nemanja Bilbija glavom šutirao pored gola.

Uslijedila je kazna. U 34. minuti Sloga je odigrala odličan dugi napad, a glavom je na drugoj stativi loptu u mrežu ugurao Mario Ristovski.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a nastavak donosi pravu ofanzivu gostiju u Modriči. Sloga se koncentrisala isključivo na odbranu gola.

Mario Ćuže je mogao poravnati u 51. minuti, ali njegov udarac odlazi tik pored gola domaćih.

Velika ofanziva Zrinjskog ostavila je mnogo prostora Slogi koja je preko Luke Kulenovića mogla udvostručiti prednost pola sata prije kraja utakmice. Slobodan Jakovljević je tada spasio goste.

Do kraja utakmice Zrinjski je silovito napadao. Ipak, Sloga se branila sa svih 10 igrača u polju i uspjela odbraniti. Propale su šanse za Bilbiju u dva navrata te Mandića u 76. minuti.

Dobojska Sloga Meridian savladala HŠK Zrinski 1:0

Tako je Sloga uspjela doći do četvre pobjede i 14 bodova, što je dovoljno za petu poziciju. Zrinjski je s tri utakmice manje ostao na sedmom mjestu.

Rezultat i strijelac:

Sloga – Zrinjski 1:0 (Krstovski 34′)

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Exit mobile version