Site icon olovka.info

GRADSKA UPRAVA DOBOJ: Odjeljenje za civilnu zaštitu – Upozorenje građanima na obilnije padavine i jak olujni vjetar

Grad Doboj – Odjeljenje za civilnu zaštitu

Na osnovu meteorološkog biltena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u kome stoji da će u naredna tri dana u većini predjela biti nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, te da su lokalno moguće nepogode uz pojavu jakog vjetra, ponegdje i sa obilnijim padavinama, obavještavamo građane Doboja da prate savjete nadležnih službi i da preduzimaju sve mjere kako bi se što manje izlagali nevremenu i na taj način zaštitili sebe i svoju imovinu.

Jak do olujni vjetar 15.09. i obilnije padavine u petak i subotu 16-17.09.2022.

četvrtak vjetrovito uz umjeren do jak jugo uz udare od 40 do 60 km/h. U višim predjelima, pogotovo u Krajini ponegdje olujni vjetar uz udare do 70 km/h.

U petak i subotu 16. i 17. 09. očekuje se jača promena vremena uz obilnije padavine na jugu i zapadu uz povremeno jak vjetar. U subotu će doći i do naglog zahlađenja. U nedjelju prestanak padavina. Najviše padavina se očekuje u Hercegovini i na zapadu. Zbog obilnijih padavina u kratkom vremenskom periodu moguć je porast bujičnih vodotoka kao i problemi sa oborinskim vodama u gradskim zonama.

U petak 16.09. Na jugu oblačno i vjetrovito sa čestom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U ostalim predjelima vetar će oslabiti i biće promjenljiv uz povremnenu kišu i pljuskove s grmljavinom. Kiša će biti češća ujutro na sjeveru i sjeverozapadu, tokom dana će biti više suvog vremena, na istoku uz sunčane periode. U Hercegovini u većini predjela od 40 do 60 mm kiše, u zoni jačih pljuskova i do 100 mm kiše, na zapadu 20-50 mm kiše. U ostalim predjelima manja količina padavina.
U subotu 17.09, naglo jače zahlađenje uz jaku kišu. U Hercegovini i na zapadu obilnije padavine. Tokom dana jače zahlađenje prvo na severu i zapadu, a do kraja dana u svim predelima. U većini predjela očekuje se 20 do 40 mm kiše, na zapadu od 40 do 60 mm kiše, na jugu oko 60-70 mm kiše.

U nedelju prestanak padavina, prvo na sjeveru i zapadu, do kraja dana u većini predjela.

/Grad Doboj – Odjeljenje za civilnu zaštitu/

Exit mobile version