Site icon olovka.info

Vulić: Јasno i čvrsto opredijeljeni za evropski put VIDEO

sanja vulić

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da je SNSD pokazao da je jasno i čvrsto opredijeljen za put ka EU i da su dogovorom sa partnerima na nivou BiH izglasani bitni zakoni.

Vulićeva je rekla da ohrabruje činjenica da su imenovanjem Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora ispunjeni svi zakonski i ustavni uslovi za rad Savjeta ministara, dodavši da je to novi impuls za nastavak aktivnosti.

Vulićeva je odbacila navode opozicije o političkoj trgovini među koalicionim partnerima na nivou BiH.

Ona je rekla da nisu tačni navodi da je SNSD izdao zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Radne grupe intenzivno rade na usaglašavanju teksta zakona o Ustavnom sudu BiH. Tekstom zakona se bave, isključivo, ljudi od struke – rekla je Vulićeva.

Ona je rekla da je nepoštovanje Narodne skupštin kada se izađe iz sale i ne glasa za veto srpskog člana Predsjedništva BiH, kao što je uradila opozicija u Republici Srpskoj.

Opozicija je bezbroj puta pokazala da ne brine o interesima Srpske. Od raznih prijema američkih i drugih ambasadora do silnih optužbi na račun institucije predsjednika Republike Srpske i napada na jednu ličnost samo zato što nije poslušnik – rekla je Vulićeva.

/RTRS/

Exit mobile version