Site icon olovka.info

Sandra Mlađanović i ove godine na Festivalu podvodnog filma u Neumu

Dobojska autorka Sandra Mlađanović, profesorka Slobomir P Univerziteta, već treću godinu učestvuje na Festivalu podvodnog filma u Neumu. Ove godine Sandra je na Festivalu u Neumu učestvovala sa svojim filmom “Kameno lice” koji je ove godine osvojio sedam različitih internacionalnih nagrada.

Sandrin film “Stone Face” (“Kameno lice”) pikazan kao prva projekcija uživo u u predrevijalnoj zbirci od 12 filmova neumske filmske večeri među internacionalnim stvaraocima.

Kako organizatori festivala kažu ove godine je izbor filmova bio težak jer je bila jako velika količina pristiglih materijala. Festival je održan 18. avgusta 2023, od 17 časova je prikazan predrevijalni program Festivala u okviru kojeg je prikazan i Sandrin nagrađivani film “Kameno lice”, a 22 filma su posjetiocima bila na raspolaganju u takmičarskom dijelu Festivala koji je održan od 19:30 iste večeri.

Publika je u oba dijela mogla uživati u raznim oblicima vodene kreativnosti i zapisa. Ovo je treća godina održavanja ovog Festivala što govori da je Festival podvodnog filma u Nemumu u potpunosti zaživio i donio nove sadržaje u Neum. Autori pobjedničkih filmova prethodnih godina ove su se godine okupili u velikom broju. Žiri je bio vrhunski kao i radionica drugog dana festivala koju je predvodio fotograf i ronioc iz Rima prikazavši svoj opus fotografija i video materijala, prenosi Sandra utiske iz Neuma.

Sandra Mlađanović je ove godine u Neumu bila jedina autorka iz Bosne i Hercegovine.

U takmičarskoj konkurenciji nagradu za najbolji film odnio je film “Reminder”, turskog autora Akina Bagcilara.

Na ovogodišnjem festivalu pojavio se i žirirao Gareth Bartlett, pobjednik prve godine Festivala 2021.

Bila je čast družiti se za vrijeme Festa i razmjeniti stvaralaštva i iskustva u periodu iza, kao i vidjeti ko se i dalje bavi vodom kao elementom stvaralaštva, prepoznati nove ideje… Takođe, radionica koja je održana drugog dana Festivala, a koju je predvodio fotograf i ronilac iz Rima Lorenzo Moscia, donijela je osvježenje i bila je poučnog karaktera. Rekla bih da se ponovo brod pustolova našao na jednom mjestu da podijeli svoje prakse iz ronjenja, fotografije, lokaliteta za ronjenje i drugih iskustava koja prate ovaj tip stvaralastva, oduševljeno priča Sandra za portal olovka.info o ovogodišnjem Festivalu podvodnog filma u Neumu.

Mlađanovićeva rezimira svoje utiske iz Neuma rekavši da je presrećna jer je konačno uspjela uživo posjetiti jedan od festivala na kojima je njen film prikazivan i nagrađivan, poslije svih festivala na koje je imala priliku da ide ove godine ali je bila zdravstveno spriječena.

Exit mobile version