Site icon olovka.info

Vedran Gligorić na čelu dobojske Socijalističke partije

Vedran Gligorić Doboj

Socijalistička partija u Doboju predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare novo rukovodstvo koje čine predsjednik stranačkog Gradskog odbora Vedran Gligorić, te potpredsednik Ozrenko Pašalić i sekretar Sanja Ilić.

Gligorić je ukazao na problem nepostojanja urbanističkog plana i napomenuo da je prednacrt dokumenta povučen sa dnevnog reda nedavno održane sjednice Skupštine grada.

“Doboj je imao urbanistički plan mislim iz 1980. godine i on je istekao, a 2005. godine usvojena je odluka o produženju na deset godina, koje su istekle”, naveo je Gligorić.

On je upozorio da se zbog nepostojanja urbanističkog plana dovodi u pitanje zakonitost dosadašnje gradnje, te pozvao da se prestane sa neplanskim gradnjom do usvajanja ovog dokumenta.

Gligorić zatražio od gradskih vlasti da se oglasi u vezi sa informacijom koja je uznemirila javnost o mogućem rušenju objekta dobojskog Doma zdravlja.

On je podsjetio da slučajeve prodaje privatnicima i rušenje nekadašnjih objekata Doma vojske, Administrativnog centra grada, Fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik”.

Gligorić je poručio da u Doboju “ne bi trebalo pomjeriti ciglu” dok se ne usvoji urbanistički plan, prema kojem će se ravnati regulacioni planovi.

/SRNA/

Exit mobile version