Site icon olovka.info

Uspjesi dobojskog sporta u COVID godini (FOTO)

dobojski sport

Sumorna i jedna od najgorih godina je iza nas. Sport u Covid uslovima borio se i gurao kako je mogao. Publika nije mogla na sportska borilišta, mnogi sportisti nisu bili imuni na koronu.

Uprkos svemu, dobojski sport je donio puno radosti svojim sugrađanima u godini na izmaku, uspio je izmamiti barem nešto osmijeha na lica Dobojlija. Zabilježeni su odlični uspjesi skoro svih sportskih grana u našem Gradu Doboju.

Rukometaši Sloge osvojili su titulu jesenjeg prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine, kadeti su lideri u svojoj grupi u okviru Omladinske lige Republike Srpske. To isto pošlo je za nogom futsalerima Doboja koji su sa svih sedam pobjeda završili na liderskoj poziciji prvi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske grupa Zapad.

Teniser Marko Maksimović ostvario je vrhunske rezultate. On je 11. teniser Evrope u konkurenciji do 14 godina.

Fudbaleri Sloge vratili su se u prvoligaško društvo Srpske i u jesenjem dijelu zabilježili su dobre rezultate.

Odbojkašice Pantera su u okviru Druge lige Republike Srpske – grupa dva, ostvarili sve pobjede i zimuju na tronu, njihove pionirke su takođe prve zabilježivši sve pobjede.

Košarkaši Besta u seniorskoj konkurenciji u dosadašnjem dijelu ostvarili su maksimalan učinak od 4 pobjede i oni su lideri, osvojili su kup PKO Doboj. Drugi košarkaški kolektiv u gradu Findo takmiči se u mlađim uzrasnim kategorijama i bilježi dobre rezultate.

Rukometašice Doboja stvaraju upravu i tim kako bi konačno krenule ka Premijer ligi.

Karatisti i ostali borilački sportovi tradicionalno bilježe odlične rezultate.

Neka 2021. bude još uspješnija i da se u Doboju slave šampionske titule. Srećna i uspješna Nova godina.

Nenad Vasić, sportdc.net

Exit mobile version