Site icon olovka.info

Umalo sudar automobila i voza na pruzi kod Doboja (VIDEO)

voz i automobil

I dalje je na putnim prelazima prisutno ugrožavanje lične i opšte bezbjednosti od strane nesavjesnih i neodgovornih pojedinaca, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.

„Nažalost, ponavlja se identična situacija od prije dvadesetak dana. Vozač drumskog vozila je 31.08.2021. oko 17 časova na putnom prelazu Rudanka kod Doboja, ignorisanjem i nepoštovanjem drumske, kao i svjetlosno – zvučne signalizacije ugrozio svoj, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

„Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija. Svi putni prelazi na prugama Željeznica Republike Srpske obezbjeđeni su u skladu sa zakonskim propisima, a način i nivo osiguranja putnog prelaza zavise od kategorije puta, dopuštene brzine na pruzi i gustine drumskog saobraćaja, što je definisano zakonom i propisima koji uređuju oblast željeznica“, ističe se u saopštenju.

„Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim prilikama. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvek ima prednost!“, dodaju iz ŽRS.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2021/09/pp-rudanka.mp4
VIDEO ŽRS

(Facebook – Željeznice Republike Srpske)

Exit mobile version