Site icon olovka.info

U susret Đurđevdanskom festivalu 2021; Dobojke na Đurđevdanskom festivalu (III) – Nikolina Lazić, pobjednica 2019

Nikolina Lazić

Povodom ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala, u drugom dijelu prisjećanja nastupa Dobojki na ovom festivalu u Banjaluci, prisjetićemo se Festivala održanog 2019, kada je pobijedila i osvojila gran pri festivala Dobojka Nikolina Lazić.

Prema odluci žirija, pobjednička pjesma 26. Đurđevdanskog festivala dječije pjesme, koji je održan 2019. godine, bila je kompozicija “Ples” autora Igora Vukojevića, a koju je otpjevala Nikolina Lazić iz Doboja, tada jedanaestogodišnja djevojčica.

Nikolina je danas odlična učenica 7 razreda OŠ Sveti Sava u Doboju. Uporedo pohađa 6 razred Muzičke škole Markos Portugal u Doboju – odsjek klavir. U Muzičkoj školi je takođe odlična učenica.

Učestvovala je na mnogobrojnim muzičkim festivalima i takmičenjima. Pored pjevanja i muzike, velika ljubav joj je i ples. Aktivni je član dobojske Plesne škole Stage.

Nikolina Lazić poslije proglašenja pobjednice Đurđevdanskog festivala 2019.

Što se tiče Đurđevdanskog festivala ove godine, pored svih poteškoća izazvanih pandemijom i koronavirusom, festivalski organizacioni tim bio je uporan i dosljedan da se Festival održi, a da niko ne bude izložen riziku. Upravo zbog toga, ovogodišnji Đurđevdanski festival biće održan u “onlajn” formatu, i to u petak, 14. maja od 20 časova, gdje će se svi učesnici uživo, putem posebne internet platforme, uključiti u televizijski prenos i predstaviti se gledaocima.

Nikolina Lazić će ove godine biti član stručnog festivalskog žirija koji će birati ovogodišnjeg pobjednika Đurđevdanskog festivala.

Exit mobile version