Site icon olovka.info

U DOBOJU POČEO “ITF Juniors J5” turnir sa učesnicima iz 30 zemalja Evrope i svijeta

itf turnir doboj 2023

Međunarodni juniorski tenirski turnir “ITF juniors J5 Doboj Open 2023”, koji je počeo danas u ovom gradu, okupio je 120 igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji iz više od 30 zemalja Evrope i svijeta.

“ITF juniors J5 Doboj Open 2023” je juniorski turnir za igrače do 18. godina i trajaće do nedjelje, 2. jula.

Direktor ovog turnira Dragan Dragičević rekao je Srni da je za takmičenje obezbijeđeno devet terena i da su vremenski uslovi zadovoljavajući.

On je rekao da je među učesnicima, koji dolaze iz Španije, Kazahstana, Japana, Jordana, Turske, i Emanuel Ivanišević, sin Gorana Ivaniševića, aktuelnog trenera Novaka Đokovića.

Dragičević je istakao da je Teniski klub u Doboju jedini u BiH koji organizuje tri turnira iz kategorija “ITF vorld tenis tour”, “ITF juniors tour”, i “Tenis Jurop”, kao i turnira za veterane koji okuplja takmičare iz zemalja regiona.

Dragičević je istakao da za organizovanje ovih turnira ima nesebičnu pomoć Gradske uprave Doboj, koja je i generalni pokrovitelj.

Prošlogodišnji pobjednici Međunarodnog juniorskog teniskog turnira “ITF juniors J5” u Doboju bili su Lorenco Komino iz Italije u muškoj i Karolina Mrazikova iz Slovačke u ženskoj konkurenciji.

/SRNA/

Exit mobile version