Site icon olovka.info

U Doboju drugi sajam članova klastera “Poljoklast” okupio 20 izlagača

sajam poljoklast doboj

Poljoprivredni sajam članova klastera “Poljoklast” danas je u Doboju okupio oko 20 izlagača iz ove regije koji su se predstavili domaćim proizvodima i rukotvorinama.

Drugi Sajam organizuju klaster “Poljoprivrednik” i Gradska uprava Doboj.

Predsjednik “Poljoklasta” Julijana Petrović ukazala je na značaj udruživanja privatnog i javnog sektora radi razvoja poljoprivrednog sektora na području dobojske regije i promovisanja lokalnih proizvoda.

Julijana Petrović, predsjednik “Poljoklasta”

Rukovodilac dobojske područne jedinice Resora za pružanje stručnih usluga u poljoporivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Dragiša Marković poručio je da su proizvodi sa ovih područja tradicionalno dobrog kvaliteta i da je klaster pravi način da se poljoprivredni proizvođači i organizuju kako bi građanima bili ponuđeni kvalitetni proizvodi po pristupačnim cijenama.

“Imamo znanje, ljude i kapacitete da se to podrži”, izjavio je Marković i ukazao na institucionalnu podršku resornog ministarstva podsticajnom politikom i odgovarajućim strategijskim rješenjima.

Dragiša Marković, rukovodilac dobojske područne jedinice Resora za pružanje stručnih usluga u poljoporivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Republike Srpske

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević pozdravio je članove klastera i njihovu odluku da se bave ovom delatnošću, te najavio sistemsku podršku lokalnim poljoprivrednicima uz postojeće podsticajne mjere.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Članovi klastera ukazali su na značaj i prednosti udruživanja radi razmjene iskustva, znanja, ali i plasiranja proizvoda, te neposrednog kontakta sa kupcima.

Vesna Bošnjak iz Velike Usore, osim malina, proizvodi i više od 130 sorti paradajza iz cijelog svijeta koje plasira posredno kupcima, dok se Jadranka Subotić iz Stanara specijalizovala za uzgoj batata i prerađevina od ovog povrća.

(SRNA)

Exit mobile version