Site icon olovka.info

Tim Janisa pobijedio je ekipu Lebrona u Ol-star meču NBA lige odigranom u Solt Lejk Sitiju rezultatom 184:175 VIDEO

nba all star 2023

Za najkorisnijeg igrača duela u „Vivint Smart Houm Areni“ proglašen je košarkaš Boston Seltiksa, član Janisovog tima, Džejson Tejtum koji je utakmicu završio sa rekordnih 55 poena (22/31 iz igre, 10/18 za tri) uz 10 skokova i 6 asistencija za 35 minuta provedenih na terenu. Drugi strijelac pobjedničke ekipe bio je Donovan Mičel (Klivlend) sa 40 poena (8/17 za tri, 4sk, 10as), a pratio ga je Demijan Lilar sa 26 (8/20 za tri).

Preciznije, pomenuti trio postigao je ukupno 121 poen od 184 Janisovog tima, a „ispalio“ je čak 55 trojki uz 26 ubačenih! Svi ostali u ekipi zajedno su uputili 11 šuteva van linije od 7.25 metara.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić bio je starter u Lebronovom timu, ali za razliku od mečeva u dresu Denver Nagetsa u Solt Lejk Sitiju je bio skroman sa svega 4 poena (2/4 za dva, 0/1 za tri) uz 5 skokova i 6 asistencija za 20 minuta. Sličan učinak imao je i njegov kolega iz tima, igrač Dalas Maveriksa, Luka Dončić koji je egzibicionu utakmicu takođe započeo kao stater i završio sa 4 poena, 2 skoka i 5 asistencija.

U Lebronovoj ekipi najefikasniji su bili Džejlen Braun sa 35 (3/12 za tri) poena uz 14 skokova i 5 asistencija, Džoel Embid i Kajri Irvin (6sk, 15as) sa po 32 poena.

Kapiteni timova, Lebron Džejms sa jedne i Janis Adetokumbo sa druge strane, prvi put u istoriji Ol-star mečeva draftovali su igrače. U Lebronovoj ekipi pored asa Lejkersa starteri su bili Jokić, Dončić, Embid i Irving. Lebron je izabrao još Entonija Edvardsa, Džejlena Brauna, Pola Džordža, Tajrisa Halibertona, Džulijusa Rendla, Diarona Foksa i Džarena Džeksona. Trener je bio Majk Meloun iz Denvera.

U Janisovom timu starteri su bili još Lauri Markanen, Donovan Mičel, Dža Morant i Džejson Tejtum. Na klupi su bili Lilard, Džru Holidej, Šej Gildžres-Aleksander, Demar Derozan, Paskal Sjakam, Bam Adebajo i Domantas Sabonis. Trenersko mesto bilo je rezervisano za Džoa Mazulu iz Bostona.

Rezultat je, naravno, bio u drugom planu, a pomenimo samo da je pobjednički tim na poluvremenu imao sedam poena prednosti (99:92) i da je u posljednju deonicu ušao sa plus 17 (158:141). Ol-star utakmice uvijek su služile da se igrači i publika dobro zabave, a zabave je zaista bilo u izobilju.

NBA All Star utakmica 2023.
Exit mobile version