Site icon olovka.info

Sud Dujakovića vratio na čelo Agencije za osiguranje RS

slaven dujaković

Okružni sud Banjaluka poništio je odluku Narodne skupštine Republike Srpske kojom je sa funkcije direktora Agencije za osiguranje RS smijenjen Slaven Dujaković, saznaje portal CAPITAL.

Sud je presudio u korist Dujakovića u upravnom sporu koji je on pokrenuo u junu prošle godine, odluka suda je izvršna i na nju nema prava žalbe.

Dujaković je za CAPITAL potvrdio da je dobio spor ističući da je njegov advokat već uputio dopis direktorici Agencije za osiguranje Draženki Janjanin da zakaže primopredaju dužnosti.

“Presuda je stigla 8. februara, Okružni sud u Banjaluci je poništio odluku Narodne skupštine o mojoj smjeni, samim tim utvrđeno je da je smjena bila nezakonita. Poništen je akt Narodne skupštine i ostaje moj ugovor na snazi od 3. marta 2020. godine kada sam izabran za direktora Agencija u trajanju od pet godina. Rješenje je pravosnažno i izvršno, nema prava na žalbe”, rekao je Dujaković.

Pored ovog spora, u toku je i tužba koju je Dujaković podnio Osnovnom sudu Banjaluka za naknadu troškova, odnosno isplatu plata i naknada za period nakon što je smijenjen, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu “Dujaković će tražiti odštetu i vraćanje na direktorsko mjesto”.

Podsjećamo, Narodna skupština RS je 11. maja prošle godine smijenila Dujakovića sa funkcije direktora Agencije za osiguranje RS i na njegovo mjesto imenovala Draženku Janjanin, koja je član Ujedinjene Srpske i u rodbinskoj vezi sa porodicom lidera te stranke Nenada Stevandića.

Vlada RS je prethodno predložila Narodnoj skupštini da razriješi Dujakovića, a kao obrazloženje je navela da je on istovremeno na funkciji u političkoj stranci, što je Dujaković demantovao i tvrdio da je njegovo razrješenje posljedica političkog obračuna SNSD-a sa DNS-om.

Exit mobile version