Site icon olovka.info

“SRBI ZA SRBE” pokrenuli humanitarnu akciju za porodicu Radivojević iz Trnjana kod Doboja FOTO/VIDEO

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za osmočlanu porodicu Radivojević iz Trnjana kod Doboja, s ciljem da renoviranjem i opremanjem kuće olakšaju život vrijednim roditeljima Gordani i Stanku.

Ukrašeni trgovi, okićeni domovi i bogata trpeza – prva su asocijacija na dolazeće praznike. Nažalost, u domu porodice Radivojević iz Trnjana kod Doboja, umjesto bogate trpeze, zatekli smo trpezariju koja je spojena sa kupatilom!

„U istoj prostoriji se kupamo i jedemo” – riječi su male Ljubisave (10) koje su nas ostavile bez teksta.

Iako još uvijek mala, Ljubisava je svjesna situacije u kojoj se nalazi njena porodica. Ispucali zidovi, propala stolarija koju krpe ćebićima, betonski pod i poljski toalet – surova je realnost za nju i još petoro mališana. Upadljivo zlatnom kosom, kao da prkose crnilu u kući!

„Savo ima 14 godina, Vaso 12, Milivoj 9, Siniša 7 i Nevenka 6. Nas petoro smo s majkom u jednom krevetu, a tata i najmlađa sekica spavaju zasebno. Zbog toga mi je najveća želja da imam svoj krevet” – rekla je Ljubisava.

Vrijedni domaćini, majka Gordana i otac Stanko, bore se svakodnevno da uljepšaju djetinjstvo svojoj djeci i izvedu ih na pravi put.

„Muž radi teške fizičke poslove, a ja se najviše brinem oko djece. Uspjeli smo da podignemo kredit i izgradimo svinjac, pa trenutno čuvamo svinje i druge domaće životinje. Takođe, sadimo kukuruz. Djeca su poslušna i vole da nam pomažu, pa uspijevamo sve da postignemo” – ispričala je Gordana.

Kuća u kojoj žive nije skroz njihova. Na spratu živi Stankov brat sa dvoje djece. Kako kažu, okolo su sve stariji ljudi, pa je kuća puna djece jedina nada Trnjanima da neće biti još jedno mjesto u Republici Srpskoj koje će nestati uslijed bijele kuge.

„Teško je odgajati djecu u ovakvim uslovima. Ipak, oni nam daju snagu da se borimo. Zlatna moja djeca. Kao majci, najveća mi je želja da renoviramo kuću i da napokon imamo pravo kupatilo” – poručila je Gordana.

Harmonija koja vlada među djecom pravi je pokazatelj ljubavi i sloge u ovoj porodici. Zajedno se igraju, pomažu roditeljima i idu u školu.

„Igramo se lopte, između dvije vatre… Volimo i da pomažemo roditeljima. Ljubisava kuva i pere sudove, Savo je najviše oko životinja, a ja volim da cijepam drva” – istakao je dvanestogodišnji Vaso.

Svjesni izazova s kojima se suočavaju Radivojevići, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe odlučila je da pokrene veliku akciju pomoći. Naš cilj je da ovoj vrijednoj porodici renoviramo i opremimo kuću.

Upalimo plamen nade i u domu porodice Radivojević!

/SRNA, Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”

Exit mobile version