Site icon olovka.info

SPREMA SE VELIKA GASTRO-MUZIČKA FEŠTA NA OZRENU 1. Ozrenski festival mesa FOTO/VIDEO/AUDIO

ozrenski festival mesa

Na Ozrenu se u subotu, 25. maja 2024. godine sprema zaista veliki događaj – 1. Ozrenski festival mesa.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2024/04/festival-mesa-tekucica-sa-podlogom.mp3

Festival će biti organizovan u Tekućici, na sportskom poligonu “Elektro Doboja” na lokaciji Duboki Potok (kliknite na link za pristup lokaciji Festivala na google maps).

Takmičarski dio & nagrade

Najatraktivniji takmičarski događaj je spravljanje jela ispod sača, a za to takmičenje pripremljen je zaista izdašan nagradni fond. Za pobjednika “sačijade” spremna je nagrada u iznosu 3 hiljade KM i pobjednički pehar, drugoplasirani će dobiti logičnih 2 hiljade KM i pehar, a trećeplasirani 1 hiljadu KM i pehar. O najboljima će odlučivati profesionalni licencirani trojac kuvara iz Kulinarske Federacije Srbije.

1. Ozrenski festival mesa

Relax dio Festivala

Što se zabavnog, odnosno muzičkog dijela tiče, centralni događaj je koncert Džoker benda iz Novog sada koji je na programu od 18.30 do 20.00! Prije njih posjetioci će na bini moći vidjeti KUD Doboj koje će izvoditi “Ozrenske igre” od 16.30, a za kraj, odnosno po završetku koncerta Džoker benda, planiran je nastup DJ-a za nastavak zabave čiji kraj nije planiran istog datuma kada Festival počinje…. Dakle, zabava uz muziku tokom noći subota/nedjelja, 25/26. maja.

Tokom dana na jednom dijelu mjesta pokraj Dubokog Potoka gdje će Festival biti održan biće smješteno više od 70 izložbenih kućica koje će besplatno biti ustupljene na da festivala samostalnim preduzetnicima regije kako bi izložili svoje proizvode od domaćeg meda, domaće mesne prerađevine, rakiju, čajeve, proizvode od aronije i sve ostalo što regionalni proizvođači proizvode u svojim domaćinstvima.

Osiguran je i parking za sve one koji svojim automobilima odluče posjetiti ovaj Festival, a najavljeno je već nekoliko grupnih dolazaka autobusima tako da organizatori očekuju barem 3 hiljade ljudi koji će procirkulisati festivalskim prostorom tog 25. maja.

1. Ozrenski festival mesa – PROGRAM

Za goste Festivala na raspolaganju je i natkriveni prostor sa oko 300 sjedećih mjesta… Ovaj zaista adekvatni prostor za festivalski tip događaja sadrži sve što je potrebno – dva sanitarna čvora (wc), struju, rasvjetu, wi fi internet za posjetioce, već pomenuti parking, naravno hranu, piće… Sve za dobru zabavi i ugodan vikend u prirodi je spremno…

Sve tedalje možete pogčedati na Facebook stranici Festivala, Instagram stranici Festivala ili na youtube kanalu Festivala..

Natkriveni dio festivalskog prostora
Exit mobile version