Site icon olovka.info

Sloga na krilima Mikca do šeste uzastopne pobjede

RK SLOGA – RK GRAČANICA 25:23

Rukometaši Sloge su u jednoj teškoj utakmici savladali ekipu Gračanice rezultatom 25:23. U ovoj utakmici podrška Slogi stigla je od gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića. Oni su tako zabilježili šestu prvenstvenu pobjedu u isto toliko odigranih utakmica. Pobjeda je izvojevana na krilima odličnog golmana Milutina Bogdanovića koji je odbranio pet sedmeraca, sakupio je ukupno 11 odbrana. 

Gosti su odlično otvorili utakmicu poveli su 2:0. U 11.minutu Gračanica nakon serije 4:0 ima pet golova prednosti 7:2. Od tog trnutka Sloga je zaigrala bolje i polako ali sigurno smanjivala zaostatak. U 24.minutu gosti su imali tri gola prednosti 11:8. Do kraja prvog dijela sa tri uzastopna gola Dobojlije stižu do izjednačenja 11:11. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku Sloga kreće sa dva gola za vođstvo i to prvo na utakmici 13:11. Igrao se 37.minut kada Gračanlije stižu do poravnanja rezultata 14:14. U 45.minutu Sloga je imala vođstvo 19:17, a onda slijedi serija gostiju 3:0 za preokret 19:20.Sedam minuta prije kraja gosti su imali gol viška 22:21. Zatim domaći zahvaljujući odbranama Bogdanovića sa četriri gola u nizu odlaze na velikih tri gola prednosti 25:22 (57.minut). Do kraja su izabranici Damira Doborca samo uspjeli smanjiti za konačnih 25:23.

Najzaslužniji za pobjedu Sloge bili su Milutin Bogdanović sa 11 odbrana, od toga pet sedmeraca, dok je Marko Perović postigao 8 golova, bio je nepogrešiv sa linije sedam metara postigavši sa te pozicije šest od svojih osam golova, dok je Arsnije Bubić postigao pet golova iz igre. Kod gostiju najefikasniji su bili Omer Mehmedović sa 8 i bivši igrač Sloge Nikola Perović sa pet golova.

Gračanica je jedna od boljih ekipa u ovoj ligi, bili su kompletni. Mi imamo taj hendikep sa desnom stranom, puno nam fali Artjem Iunin. Borbenošću i sa odličnim Milutinom Bogdanovićem Mikcem na golu, uspjeli smo to kompenzovati i na kraju pobijediti. Mi uvijek idemo na pobjedu. Počeo je novi ciklus od četiri utakmice u deset dana. Sljedeću utakmicu igramo u Derventi. Derventa je ekipa koja se bori za opstanak, ali to ništa ne znači. U ovoj ligi svako svakog može dobiti. Trebamo biti oprezni, ali sigurno smo favoriti u toj utakmici, rekao je Mario Kelentrić, trener Sloge.

SLOGA – GRAČANICA 25:23 (11:11)

Dvorana: OŠ Radoje Domanović. Bez publike. Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (oba iz Novog Travnika). Delegat: Elvis Marčetić (Prijedor). sedmerci: Sloga 7(6), Gračanica 9(3). Isključenja: Sloga 4, Gračanica 4 minuta.

SLOGA: Bogdanović (11 odbrana. 5 sedmeraca), Stojanović, Vladan Đurđević 3, Maksimović, Tulendić, Marko Perović 8(6), Stanković 3, Bubić 5, Gavrić, Ristić, Knežević 2, Kajumov, Miličević 1, Černov 3, Mišanović, Bajović. Trener:Mario Kelentrić.

GRAČANICA: Đorđe Bosić, Šahdanović, Boris Bosić, Kadrić 2, Ćuzović 1, Omer Mehmedović 8(3), Džinović 3, Hušić (10 odbrana, sedmerac), Mehmedčehajić, Živanov 4, Denis Mehmedović, Dželilović, Musić, Šuša, Nikola Perović 5, Ilić. Trener: Damir Doborac.

Igrač utakmice: Milutin Bogdanović (Sloga)

Nenad Vasić, sportdc.net

Exit mobile version