Site icon olovka.info

SKUPŠTINA GRADA DOBOJA: Na mjestu nekadašnjeg Trudbenika niče “Doboj siti mol/park” – stambeno-poslovni kompleks i sportsko-rekreativni kompleks VIDEO

Skupština grada Doboja donijela je danas odluku da neizmirene obaveze prenesene iz prethodnog perioda u iznosu 13.107.043 KM plati sa dva kreditna zaduženja, i to dugoročnom u iznosu od 9.000.000 KM i kratkoročnom od 1.850.000 KM ,te sa 2.257.043 KM izvornih prihoda grada.

Odluke o kreditnim zaduženjima usvojene su većinom glasova odbornika. U dokumentu Plan za izmirenje neizmirenih obaveza prenesenih iz prethodnog perioda navodi se da ukupno zaduženje grada, zaključno sa 31. decembrom 2021. godine, iznosi 55.717.001 KM.

Odbornici su usvojili odluku o angažovanju 72.655 KM Udruženju poljoprivrednika “Trebava” iz Bušletića na ime pomoći stočarima, te 84.772 KM Srpskom sokolskom društvu “Sveti Đorđe” iz Doboja za izmirenje tekućih obaveza.

Usvojena je odluka o pristupanju izmjeni dijela Regulacionog plana na lokalitetu bivše fabrike “Trudbenik”, po zahtjevu investitora “Siti mol” iz Bijeljine zbog planirane izgradnje poslovnog objekta “Doboj siti mol/park” stambeno-poslovnog objekta i kompleksa sa sportsko-rekreativnim sadržajem.

Na današnjoj 11. redovnoj sjednici lokalnog parlamenta odbornici su raspravljali o ukupno 56 tačaka.

Između ostalog, usvojeni su i izvještaji o radu za prošlu godinu institucija čiji je osnivač grad Doboj.

(SRNA)

Exit mobile version