Site icon olovka.info

DOBOJ: U toku akcija “Podari i ti jedan dječiji osmijeh”

doboj Podari i ti jedan dječiji osmijeh

Aktivi mladih i žena Gradskog odbora SNSD-a Doboj realizuju humanitarnu aktivnost “Podari i ti jedan dječiji osmijeh” u ovom gradu, s ciljem podrške djeci iz osnovnih škola koja nisu u mogućnosti da priušte odlazak na školske ekskurzije i izlete.

“Prilozi su na dobrovoljnoj osnovi, kao i iznos. Ono što je najvažnije jeste da se daruje od srca kako bi obradovali mališane”, poručio je predsjednik Mladih socijaldemokrata Doboja Aleksandar Goganović.

Goganović je rekao Srni da će novac biti direktno uplaćen turističkim agencijama, dok će direktori škola posredstvom starješina odjeljenja, s obzirom na to da imaju uvid u situaciju, razgovarati sa roditeljima skromnijeg finansijskog statusa o tome da li žele ovakvu vrstu pomoći.

On kaže da je ideja dobro prihvaćena budući da je akcija isključivo humanitarne prirode i nada se da će biti prikupljeno dovoljno sredstava da budu obuhvaćena sva djeca koja imaju potrebu.

“Ekskurzije nisu obavezan dio školovanja, ali izgrađuju kod mladih društveno i kulturološko bogatstvo i stvaraju doživotne vršnjačke uspomene”, istakao je Goganović.

Prema njegovim riječima, akciju su novčano podržali rukovodstvo i članovi lokalnog SNSD-a, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, kao i druga nestranačka lica, među kojima su i oni koji su svojevremeno i sami bili korisnici pomoći za odlazak na ekskurziju.

Foto: Ustupljena fotografija

(SRNA)

Exit mobile version